Захисники уразили 5 артилерійських підрозділів ворога на вогневих позиціях, – Генштаб

599 0
Повітряні сили України завдали 9 авіаційних ударів по зосередженням військ і військової техніки.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на спробах повністю окупувати Луганську та Донецьку області. Протягом доби 1 червня Сили оборони України відбили 25 ворожих атак.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Протягом доби 1 червня ворог завдав 12 ракетних атак з використанням 10 балістичних та крилатих ракет «Іскандер» (перехоплених захисниками України) та двох зенітних керованих. Крім того, окупанти завдали 46 авіаударів та 107 атак МЛРС по позиціях українських військ та різних населених пунктах. Внаслідок обстрілів загинули та поранені мирні жителі, зокрема й діти. Також пошкоджено дитячу поліклініку, багатоквартирні будинки, приватні будинки та іншу цивільну інфраструктуру.

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається сталою, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

  • На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог продовжує підтримувати військову присутність у районах росії, що межує з Україною. Російські сили завдали авіаудару в околицях Халанівки (Чернігівська область). Окупанти обстріляли з мінометів та артилерії населені пункти Берилівка, Єліне, Містки, Хотіївка, Тимоновичі, Янжулівка, Красний Хутір, Миколаївка (Чернігівська область), Середина-Буда, Атинське, Павлівка, Писарівка, Ухроїди, Краснопілля, Славгород (Сумська область), Уди, Козача Лопань, Гоптівка, Огірцеве, Хатище, Бугруватка, Вовчанськ, Мала Вовча, Варварівка, Бударки, Чухунівка (Харківська область).

  • На Куп’янському напрямку противник протягом 1 червня провів невдалі наступи на захід від Масютівки (Харківська область) та Куземівки (Луганська область). Окупанти завдали авіаударів по околицях Вільшани, Котлярівки, Крохмальне (Харківська область), Сергіївки (Луганська область). Противник обстріляв з артилерії та мінометів Фиголівку, Новомлинську, Дворічну, Масютівку, Лиман Перший, Кислівку, Берестове (Харківська область), Новоселівське (Луганська область).

  • На Лиманському напрямку противник провів невдалі наступи у околицях Білогорівки (Луганська область) та Спірне (Донецька область). Окупанти завдали авіаударів по околицях Білогорівки (Луганська область), Ямполівки, Сіверська, Спірне (Донецька область). Під артилерійський обстріл потрапили Невське, Білогорівка (Луганська область), Новосадове, Торське, Спірне та Миколаївка (Донецька область).

  • На Бахмутському напрямку противник протягом доби 1 червня завдав авіаударів по околицях Хромова, Біла Гора та Олександро-Шулятине (Донецька область). Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Краматорськ, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Часів Яр, Іванівське, Передтечине, Біла Гора, Диліївка, Залізне та Нью-Йорк (Донецька область).

  • На Авдіївському напрямку противник не проводив жодних наступальних операцій. Окупанти завдали авіаударів по околицях Авдіївки та Водяне (Донецька область). Сили окупантів обстріляли з артилерії населені пункти Авдіївка, Водяне, Первомайське та Карлівка (Донецька область).

  • На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили всі атаки ворога в околицях міста Мар'їнка. Ворог також завдав там авіаудару, обстріляв з артилерії Йоргіївку, Мар'їнку, Побєду та Новомихайлівку (Донецька область).

  • На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаударів по околицях Вугледар, Пречистівки та Велика Новосілка (Донецька область). Окупанти також обстріляли населені пункти Вугледар, Пречистівка та Новоукраїнка.

  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник тримається на обороні. Окупанти завдали авіаударів по околицях Роботине (Запорізька область), Берислав, Козацьке, Одрадокам'янка (Херсонська область). Окупанти також обстріляли населені пункти Іллінка, Велика Новосілка, Времівка, Зелене Поле (Донецька область), Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоандріївка (Запорізька область), Марганець, Нікополь (Дніпропетровська область), Зміївка, Веселе, Іванівка, Інгулець, Садове, Антонівка, Зеленівка, Дніпровське, Кізомись (Херсонська область), Херсон.

Повітряні сили України завдали 9 авіаційних ударів по зосередженнях військ і військової техніки, а також 4 авіаційні удари по зенітно-ракетних системах противника. Сили оборони України знищили 2 бойові БПЛА Ланцет та 1 розвідувальну БПЛА Орлан-10.

_________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!