Завтра святкують Стрітення Господнє. Де подивитися Божественну літургію онлайн

1068 0
Завтра Тvoemisto.tv на своїх каналах транслюватиме Божественну літургію із храму Стрітення Господнього Львівської архиєпархії УГКЦ (вул. Батуринська, 1).
фото: gazeta.lviv.uа

фото: gazeta.lviv.uа

Різдв’яний цикл свят завершується празником Господнього Стрітення, що його відзначають через сорок днів після Різдва Христового – 15 лютого. Як і Різдво, Стрітення належить до 12-ти найбільших свят церковного року.

Читайте також: У Львові підсвітили храм святого Іоана Золотоустого. Фото

У храмі Стрітення Господнього Львівської архиєпархії УГКЦ (вул. Батуринська, 1) храмове свято, там відслужать Божественну літургію о 08.00 год. А також о 10.00 відбудеться Архиєрейська Божественна літургія. Її очолить Митрополит Львівський Кир Ігор Возьняк у співслужінні владики Степана Суса та капеланів Львівської Архиєпархії УГКЦ. Її на своїх каналах – у Фейсбук та у YouTube транслюватиме Тvoemisto.tv о 10.00.

У цей день згадується євангельська подія, коли на 40-й день після народження Христа, його земні батьки – Діва Марія та Йосип Обручник принесли Немовля Ісуса до Єрусалимського храму.

На Стрітення, за традицією, вірні посвячують в церкві свічки, які несуть до своїх домів як символ світла і очищення.

Читайте також: Сьогодні – Стрітення Господнє. 5 фактів про свято

Довідка. Храмі Стрітення Господнього Львівської архиєпархії УГКЦ (вул. Батуринська, 1) освятили 15 лютого 2016 року. Спорудили його з ініціативи ветеранів Афганістану Львівщини поруч із пам'ятником полеглим воїнам у війні в Афганістані 1979-1989 рр. та  під час Революції Гідності – Майдану, а також воїнів, що віддали своє життя в зоні конфлікту АТО на сході України. Фундаторами та доброчинцями храму є ветерани, мешканці Львова та Львівщини, підприємці. Значну частину коштів для спорудження було виділено із фондів Центру Військового Капеланства УГКЦ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!