10 «так», що кардинально змінили життя львів’ян

3543 0
Слово «так» може коштувати великих зусиль, але у підсумку людина отримує насолоду від здійсненої мрії.
Ірина Снітинська / Facebook

Ірина Снітинська / Facebook

Часто саме страх заважає нам розкривати свій потенціал, а лише одне сказане «так» дає життя крутим проектам та добрим змінам, вважає тренерка з ораторської майстерності Ірина Снітинська.

Я багато років колекціоную життєві історії, дев’ять років готую людей до публічних виступів і вже сім місяців, відколи народилася наша платформа сторітелінгу «Час історій». Остання дозволяє знаходити найцікавіші історії, а далі промовці розповідають їх зі сцени великій кількості глядачів.

Липневий захід мав назву «Завжди кажи “так”». Пригадую, наприкінці минулого року переживала непорозуміння зі співорганізаторами і планувала вихід із проекту «Шоу історій». Друзі нагадали мені про цінність ідеї та переконали, що я повинна проект продовжувати, просто з іншою назвою. Відтак, я сказала собі та соціально-культурному проекту «Час історій» «так». У сучасному світі постправди, штучних емоцій заради рейтингів, маніпуляцій з інформацією «Час історій» цінний своєю правдивістю. Нині проект успішно працює. Він має терапевтичний ефект для промовців і слухачів, є місцем зустрічей та рефлексій, місцем відпочинку та сповільнення, проектом, що надихає та підтримує. А якщо б я тоді сказала «ні»? Ситуація нагадувала би про непорозуміння та нереалізовану ідею.

Про сміливість і важливість сказати «так» розповідали промовці у липні. Роман Городечний сказав «так» своїй меті піднятись на Еверест і вже на вершині світу, всупереч правилам, сказав «так» людині, якій потрібна була допомога. Провізорка Ярослава Павлюковець сказала «так» своїй мрії мати власний ресторан. І хоч на той момент у неї не було ані досвіду, ані фінансів, велике бажання дало змогу їй створити успішний нині ресторан. Влодко Лучишин сказав «так» своєму новому тілу і втягнувся у щоденний спорт та здорове харчування.

Наталія Овсюк могла надовго впасти у стан зневіри, адже залишилась сама з двома дітьми з мізерними засобами до існування у чужому місті. Та згадала про свою мрію творити одяг і сказала «так» реалізації цього задуму. Тарас Суходольський мав підстави наразитись на нерозуміння родини й оточення, невдачі у невідомій для себе справі, але він сказав «так» і нині має значні успіхи в органічному землеробстві. Без «так» Богдана Гасюка ми б не мали сучасного Пласту.

Керівниця медзакладу Мар’яна Возниця могла послухати внутрішнього критика і не наважитися на нову посаду та великий обсяг роботи, але вона сказала «так» і власним ентузіазмом сприяє добрим змінам у львівському ОХМАТДИТі та загалом в українській медицині. Тренерка Людмила Калабуха дуже хвилювалась через норовливу доньку і, мабуть, хотіла б докласти усіх сил, аби вона стала звичайною домашньою дитиною, та Людмила сказала «так» доньчиному бажанню служити в армії Ізраїлю – і та змінилась, подорослішала і навіть знайшла справу до душі. Леонід Мартинчик всупереч тиску оточення насмілився іти за покликом серця, не соромлячись бути собою, і став успішним інстаблогером.

Всі ці історії були про те, що часто ми більше боїмося свого світла та сили, аніж помилитись. Часто страх не дає нам розкрити свій потенціал. І навпаки: сказане «так» дає життя крутим проектам та добрим змінам.

Говоріть «так» своїм сміливим ідеям та задумам, бо коли це йде від серця – знаходяться ресурси і можливості. За кожним «так» стоять зусилля та праця, але це усвідомлений вибір, зміни, оновлення людини, а потім - насолода від здійсненої мрії.

Вже у вересні запрошуємо поговорити про гроші. Промовці розповідатимуть про великий бізнес, благодійність, банкрутство та інші неймовірні випадки на тему, про яку майже не говорять. Такі зустрічі – можливість зупинитись у нашому динамічному світі, подумати, знайти час для себе, прислухатися до свого серця, свого розуму, до того, чого хочеться.

Багато людей приймають важливі рішення, які відкладали, розв’язують свої внутрішні завдання, навіть якщо вони прямо не були пов’язані з тим, що розповідав промовець. Зрештою, «Час історій» – це просто час для себе, коли можна побути з друзями, емоційно відпочити та надихнутися. До зустрічі 13 вересня.

N.B. Придбати квитки на «Час історій з Іриною Снітинською: "Money, money"» можна на сайті.

«Школа АҐРУС» допомагає промовцям підготуватися до виступів. Мрієте розповісти свою історію – надсилайте її Ірині Снітинській. З питань партнерства звертайтеся: (067) 672-61-28. Сторінка проекту у Facebook.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

 

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!