Ближче до Бога або Як львів’яни-паломники мандрують Святою Землею. Влог

8929 0
У кінці вересня в Єрусалимі паломників з України та Львова, зокрема, є дуже багато, оскільки 29 вересня святкують єврейський Новий рік.
фото: Тарас Бабенчук

фото: Тарас Бабенчук

Журналіст медіа-хабу «Твоє місто» Тарас Бабенчук вирушив зі Львова на Святу Землю разом з Паломницьким центром «Рафаїл» та ще кількома сотнями львів’ян. Упродовж наступного тижня в стрімах та влогах він розповідатиме і показуватиме міста та місця, які стали сакральними для трьох релігій — християнства, іудаїзму та ісламу.

У кінці вересня на Святу Землю приїжджає чи не найбільше паломників, оскільки 29 вересня святкують єврейський Новий рік. Паломників з України теж дуже багато — лише від «Рафаїлу» приїхали 11 груп по пів сотні та більше людей.

Читайте також: Зі Львова в Ізраїль. Як потрапити у місце зустрічі трьох релігій

У перший день ми побували на Оливній горі в Єрусалимі, з якої місто видно як на долоні. Саме на цій горі Ісус навчив своїх учнів молитви «Отче наш» — пізніше на цьому місці збудували церкву Pater Noster. Паломники помолилися в храмі Всіх націй на місці оливкового саду, де Ісус молився перед своїми Страстями. Пізніше ми побували на місці поховання Богородиці, де також розташовані гробниці Йосифа Обручника і батьків Марії — Йоакима та Анни. Наостанок паломники вирушили на гору Сіон, відвідали храм Святого Петра In Galicantu, що перекладається як спів півня. Саме тут Синедріон засудив Ісуса на смерть, а св. Петро тричі відрікся Христа. Детальніше — у відео.

Вид на Оливну гору

Церква Всіх націй

Храм Святого Петра In Galicantu

Партнерська публікація

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!