Крим для ворога буде особливим болем

2328 0
Українська армія має значні успіхи на лівому березі Дніпра. Для нас там – поле для маневрів, що велика проблема для нашого ворога, бо відкривається шлях на Крим. Голова ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Іван Тимочко розповів у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня», що там відбувається та як це може вплинути на хід війни.
Вибух на Кримському мості / Укрпошта

Вибух на Кримському мості / Укрпошта

Українська армія зараз намагається на лівому березі Дніпра розширити плацдарми і забезпечити місця, наприклад, для висадки десанту чи форсування Дніпра. Коли це станеться – відносне питання. Проте для росіян переміщення українських військ та їх закріплення там стало несподіванкою. Особливо тепер, коли погодні умови не є сприятливі.

Це один із прикладів, коли російська пропагандистська машина дала збій. 

Читайте також: Новий етап війни, Або що відбувається на фронті

Крім того, росіяни розраховували, що Авдіївський, Бахмутський та Куп'янський напрямки заберуть всі наші стратегічні резерви і це завадить нам проводити іще військову операцію чи військові дії на якомусь окремому напрямку.

Успіхи на лівому березі свідчать про те, що у вищого командування є загальний стратегічний задум і розуміння ситуації. Для українських військових лівий берег Дніпра є великим полем для маневру. А для росіян він – проблема, тому що відкривається шлях на Крим. Окупанти вже почали будувати додаткові укріплення в районі Джанкою, таким чином намагаються закрити півострів від нашого контрнаступу.

Є два варіанти: або вони розуміють, що не можуть зараз сконцентрувати свої війська і закинути на цей напрямок, або це превентивні заходи, які проводить кожна армія, вибудовуючи оборону. 

Хоча, для російської армії слово «оборона» вже звучить загрозливо

Авдіївка не дала їм результату, Лиманський та Куп'янський напрямок теж. Крим для них буде особливим болем. Тим паче скоро зима, їхнім кораблям буде важче рухатися, їм буде важче воювати з нашими безпілотниками.

Читайте також: Валерій Пекар: «Нам потрібна перемога, але щоб її здобути, треба знати, що це»

Події на лівому березі позитивні для нас також в інформаційному плані. За Україною зараз всі уважно спостерігають. Останнім часом ми чули в інфопросторі тези, що українська армія вже нічого не може запропонувати, війна у безвиході, потрібні абсолютно нова зброя та ідеї. Але, як тільки з'явилися чутки, що українці форсують Дніпро на декількох напрямках, такі заяви відразу зникли.

Операція ще не розпочалася, але вже привернула увагу багатьох. Це змушує росіян виправдовуватися, готувати контраргументи, а не вибудовувати свою лінію.

Крім того, тепер росіянам прийдеться розтягнути свої війська по лінії фронту. А це має зменшити навантаження на гарячих напрямках. Проте для цього потрібен час.

Повну програму «Тема тижня» з Іваном Тимочко дивіться за посиланням

 

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!