«Ми однаково будемо боротися – з допомогою Заходу чи без неї»

1153 0
Зволікання конгресменів США із ухваленням рішення про надання військової допомоги Україні загрожує національній безпеці самих Сполучених Штатів та добробуту їх громадян. А те, що ми на якийсь час можемо опинитися без підтримки важливого союзника у боротьбі з росією – не новина для українців, переконаний секретар Львівської міськради, а нині військовий ЗСУ Маркіян Лопачак.
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Конгрес США пішов на зимові канікули, так і не ухваливши рішення про допомогу Україні на $61 млрд.

У Білому домі допомогу нашій державі називають життєво важливою для національної безпеки США. Але не всі американські еліти, на жаль, усвідомлюють це сповна. І мова тут не тільки про світову безпеку, що й так очевидно, а й про економічний добробут громадян США, на якому дуже охоче спекулюють противники підтримки України.

Читайте також: «Чомусь коментуємо дії ТЦК, а не відсутність черг під військкоматами»

Бо правда в тому, що 90% коштів, виділених Сполученими Штатами на військову допомогу Україні, було витрачено всередині США. Американські компанії отримали замовлення для заводів, які не виробляли нічого з початку 2000-х, відкрили нові заводи, створили тисячі нових робочих місць і врешті рекордно заробили не тільки на виготовленні зброї безпосередньо для України, а й на продажу такої зброї союзникам по НАТО, які з початком повномасштабної війни почали невідкладно переозброюватися, віддавши українцям запаси своєї старої техніки.

Тому нашим партнерам слід добре подумати, в чиїх інтересах надавати Україні підтримку і чим може обернутися рішення про відмову від цього.

А українці вже знають, як це – опинитися з ворогом наодинці. Ми пройшли через це навесні 2022-го. І ми однаково будемо боротися – з допомогою Заходу чи без неї. 

 

Матеріал опубліковано в межах програми висвітлення діяльності ЛМР

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!