Наявність світловідбивачів у дітей - запорука їх безпеки на вулицях Львова

2564 0
Щороку взимку у Львові значно зростає загроза для життя та здоров'я наших дітей. Адже їм доводиться добиратися до навчальних закладів у ранкових сутінках, а повертатися додому вже у темряві. Щоб звести нанівець ризики травматизму, слід забезпечити дітей світловідбивними елементами. З такою ініціативою звернулась до підприємців депутатка Львівської міськради (фракція "Самопоміч") Юлія Хомчин.

Минулого місяця українці вкотре перейшли на зимовий час. У зв’язку із цим значно збільшився темний час доби та тривалість перебування дітей на вулицях міста у темну пору. На темну пору доби припадає дорога до навчальних закладів (школи, садок) та назад додому.

Україна другий рік перебуває під обстрілами, а російські ракети, іранські "шахеди", на жаль, досягають і Львова. Ми вже були свідками відсутності електропостачання та маємо досвід життя у блекауті. Ризики того, що ця зима може бути такою ж, доволі високі.

У зв’язку з цим вважаю за необхідне забезпечити дітей міста Львова (школярів та дошкільнят) безпековими елементами світловідбивного характеру. Наявність світловідбивачів створить безпечніші умови перебування дітей на вулицях міста у темну пору доби, а також в кризові періоди без електропостачання.

Читайте також: "Ми не обирали війну. Але прийняли бій"

Переконана, такий захід буде виявом турботи про дітей. Він має безпековий характер і стане виявом турботи міста про дітей, тому повинен бути опрацьований оперативно, системно.

Пропонований крок можна втілити спільно з львівським бізнесом, він буде прикладом приватно-публічного партнерства. Для соціально відповідальних підприємців це стане чудовою нагодою отримати добрі асоціації у дітей та їхніх батьків.

Зазначу, що у Львові є 89 107 школярів та 23 300 дошкільнят.

Вже виступила з такою ініціативою на сесії Львівської міської ради. Також ініціювала напрацювання пілотної освітньої програми/лекційного курсу з історії мистецтва для школярів. 

У рамках програми висвітлення діяльності ЛМР

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!