Другий день Олімпійських ігор. Як виступили українські спортсмени

2249 0
Сьогодні українські олімпійці активно розпочали шлях в основній частині Олімпійських ігор-2022 в Пекіні.
Фото: rbc.ua

Фото: rbc.ua

Сьогодні, 5 лютого, спортсмени взяли участь у змаганнях із 6 дисциплін. Зокрема, змагатись за медалі почали українські санкарі, які є представниками Львівщини. Голова відділення НОК у Львівській області Юрій Турянський у своєму блозі розповідає про перебіг Олімпіади, виступи та перемоги наших спортсменів.

Фігурне катання

Для України зимові Олімпійські Ігри-2022 розпочалися командним турніром з фігурного катання. Ще вчора, 4 лютого, українці взяли участь у командних змаганнях із фігурного катання, перша частина якого відбулася ще до офіційної церемонії відкриття Олімпіади. Першим із «синьо-жовтих» виступив дует Максима Нікітіна та Олександра Назарова. У танцях на льоду вони заробили для України 2 бали, показавши 9-й результат. Ще одна пара – Артем Даренський і Софія Голіченко, у своєму виді програми також стали 9-ми, додавши ще 2 бали до української скарбнички.

Читайте також: Вболівай за наших! Хто з львів’ян виступає на Олімпійських іграх у Пекіні

Отже, за результатами 3-х видів короткої програми «синьо-жовті» з 4 очками у власному активі йдуть дев’ятими. На жаль, Україна достроково втратила шанси потрапити до п’ятірки й продовжити змагання у довільній програмі.

Не було України в чоловічому одиночному катанні. Збірна не виступала, оскільки Іван Шмуратко напередодні здав позитивний тест на ковід. За цей вид «синьо-жовті» автоматично здобули 0 балів. Завтра ж, 6 лютого, у жіночому одиночному катанні нашу збірну представить Анастасія Шаботова.

Стрибки на лижах з трампліна: успішне подолання кваліфікації

Сьогоднішній змагальний день на XXIV зимових Олімпійських іграх для українців розпочався турніром стрибунів на лижах з трампліну. Україна представлена на цих змаганнях юним спортсменом, 17-річним Антоном Корчуком, а також 21-річним Євгеном Марусяком, для яких Олімпіада в Пекіні стала першими змаганнями такого рівня в кар’єрі. Мав представляти нашу збірну й Віталій Калініченко, який, на жаль, не зможе вийти на старт на своїх дебютних ОІ через позитивний тест на коронавірус.

Читайте також: Сьогодні стартують Олімпійські ігри в Пекіні. Де дивитись 

Успішно подолав кваліфікаційний етап Олімпійських ігор український стрибун із трампліна Євген Марусяк. Загалом у кваліфікації взяли участь 53 спортсмени. Українцям необхідно було потрапити до 50-ти кращих, аби продовжити виступи. І Євген Марусяк показав 48-й результат зі стрибком на 73 метри, пробившись до фіналу змагань. Антон Корчук посів 52 місце (67,5 метра), тому вибув зі змагань. Результат Марусяка означає, що Україна лише вдруге в історії подолала кваліфікацію у стрибках зі звичайного трампліна. Перед цим нашим стрибунам це вдавалося лише одного разу – 2010 року.

Завтра, 6 лютого, відбудеться основний раунд стрибків із нормального трампліна. Початок – о 13:00.

Боротьба за медалі в біатлоні

Боротьбу за медалі розпочали й українські представники біатлону, відкривши змагання змішаною естафетою. Змішана естафета пішла не за сценарієм України вже на першому етапі, коли Валентина Семеренко на двох вогневих рубежах заробила три кола штрафу, відправивши команду на останнє місце. Однак завдяки зусиллям Юлії Джими та Артема Прими українська збірна перед останнім етапом піднялася на 12-е місце, проте на фінальному відрізку командних перегонів Дмитро Підручний заробив ще одне коло штрафу.

Таким чином, у першій гонці «синьо-жовті» у складі Валентини Семеренко, Юлії Джими, Артема Прими та Дмитра Підручного фінішувала на 13-й позиції. Уже 7 лютого змагання з біатлону продовжаться індивідуальною гонкою серед жінок. Хочеться побажати подальших успіхів нашим біатлоністам. Упевнений, що найкращі результати на цьогорічний олімпіаді в «синьо-жовтих» ще попереду!

Старт санкарів

Розпочали шлях на Олімпіаді й представники санного спорту. У Санно-бобслейному центрі Сяохайто, що неподалік Пекіна, завершився перший заїзд чоловіків в одномісних санках.

Обидва українські спортсмени – львів'янин Антон Дукач і тернопільчанин Андрій Мандзій, на жаль, зазнали падінь на останній ділянці дистанції, фінішувавши, відповідно, на 25-му й 32-му місцях серед 35-ти учасників.

В останньому на сьогодні, заїзді чоловіків в одномісних санках. Львів'янин Антон Дукач проїхав другий заїзд із 18-м часом, а за підсумками двох заїздів став 23-м.

Завтра на Олімпіаді відбудеться 3-й заїзд санкарів, після якого визначаться 20 кращих, які отримають допуск ще в 4-й, фінальний, заїзд. В Антона Дукача залишаються реальні шанси потрапити в до 20-ти кращих, але необхідно значно чистіше, ніж сьогодні, пройти дистанцію. Ще один український санкар – Андрій Мандзій з Тернополя – після сьогоднішнього дня займає 30-те місце із 35-ти учасників.

Лижні перегони

На снігових трасах Національного лижного центру олімпійського Чжанцзякоу відбулися змагання з лижних перегонів серед жінок у скіатлоні, у яких стартували наші Марина Анцибор, Вікторія Олех, Юлія Кроль та Дар’я Рубльова.

Найкраще серед українських спортсменок виступила досвідчена Марина Анцибор, для якої Олімпійські ігри в Пекіні стали вже четвертими в кар’єрі. Українка фінішувала 56-ою.

Розклад на завтра

6 лютого (7 комплектів медалей).

  • 04.24 – Сноуборд. Жінки, слоупстайл.
  • 05.00 – Гірськолижний спорт. Чоловіки, швидкісний спуск.
  • 09.00 – Лижні гонки. Чоловіки, 15 км+15 км, скіатлон.
  • 10.30 – Ковзанярський спорт. Чоловіки, 5000 метрів.
  • 14.00 – Стрибки на лижах з трампліна. Чоловіки, середній трамплін NH.
  • 14.40 – Фристайл. Жінки, могул.
  • 15.15 – Санний спорт. Чоловіки, сани-одиначки.

 

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!