Сьогодні стартують Олімпійські ігри в Пекіні. Де дивитись

1441 0
На Зимовій Олімпіаді 2022 року Україну представлять 45 спортсменів, серед них буде семеро спортсменів зі Львова.
Associated Press

Associated Press

Сьогодні, 4 лютого, в Китаї, у Пекіні стартують 24-ті зимові Олімпійські ігри. Церемонія відкриття на Національному стадіоні в Пекіні відбудеться о 14:00 за київським часом.

Читайте також: Дві каратистки зі Львова здобули бронзу на чемпіонаті світу у Дубаї

На Зимовій Олімпіаді 2022 року Україну представлять 45 спортсменів, які виступатимуть у 12 дисциплінах. Серед них буде семеро спортсменів зі Львова.

Зокрема, зі Львова на Олімпійські ігри поїдуть: Антон Дукач, Олена Стецків, Ігор Стахів, Олена Смага, Андрій Лисецький (усі санний спорт), Павло Баль та Василь Кравчук (лижні перегони/біатлон).

Відкриття ігор відбуватиметься на національному стадіоні Пекіна о 14:00 за київським часом. Цей стадіон  приймав відкриття літньої Олімпіади 2008 року, його ще називають пташине гніздо. На території України захід у прямому ефірі транслюватиме телеканал UA: Перший та сайт Суспільне Спорт.

На відміну від літньої Олімпіади в 2021 році в Токіо, де змагання проходили за порожніх трибун, Китай дозволить обмеженій кількості вболівальників підтримувати спортсменів. Серед глядачів не буде іноземців, через пандемію коронавірусу та спалах штаму Омікрон іноземних уболівальників на Ігри не пустять.

Відбуватимуться Олімпійські ігри в Пекіні з 4 по 20 лютого. Понад три тисячі спортсменів розіграють 109 комплектів нагород у 15 видах спорту.

Нагадаємо, що у Токіо (Японія) пройшли ХХХІІ Олімпійські ігри. За підсумками змагань троє львівських спортсменів тоді отримали медалі: велогонщиця Олена Старікова здобула «срібло», а борчиня Алла Черкасова та каратист Станіслав Горуна вибороли по «бронзі». За «срібло» та дві «бронзи», які здобули львівські спортсмени, вони мали отримати від мерії по квартирі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!