Коли у Львів приїдуть перші іноземні туристи

8796 0
Виживуть лише ті турфірми, які зможуть переорієнтуватися чи матимуть «фінансову подушку», яка дозволить перечекати бурю.
Фото: Nico Benedickt, Unsplash

Фото: Nico Benedickt, Unsplash

Туристичний бізнес, на якому трималась економіка Львова, після запровадження карантину повністю зупинився. Компанії, які цим займалися, зараз зайнялися удосконаленням бізнес-процесів, придумують нові маршруути та будують плани на майбутнє. Про перспективи відновлення туристичних потоків ще цього року директор туроператора «Відвідай» Ігор Губіліт. 

Карантин на нас вплинув суттєво. Ми взагалі припинили організовувати тури, наразі зосередилися на підготовці нових маршрутів, написанні статей на наш блог, «підтягуванні хвостів», на які не було часу, вдосконаленні і розписуванні бізнес-процесів.

Оскільки у нас завжди було багато роботи, незалежно від сезону, то велика частина працівників взяли відпустки, щоб відпочити і набратися сил. Інші працюють дистанційно. Це не просто, але це цікаво, бо дозволило по-іншому подивитися на ту роботу, яку ми виконуємо. Крім того, у нас в більшості суттєво змінилися обов’язки, наші гіди і менеджери стали копірайтерами, блогерами, відеооператорами, креативниками і навіть кулінарами. Це добре, бо ми розкриваємо у них нові таланти і компетенції.

Туристична галузь буде дуже складно відновлюватися, так виглядає, що вона найбільше постраждала від коронавірусу. Першими туристами у Львові, мабуть, будуть львів’яни, а потім підтягнуться й інші мешканці України. Цього року, швидше за все, туристів іноземців в Україні не буде, а якщо і будуть, то дуже мало.

Щодо туристів українців, то, в першу чергу, люди поїдуть в гори, на природу, там, де менше людей, а вже аж можливо восени у Львів та інші великі туристичні міста.

Думаю, що туризм трошки зміниться і виживуть лише ті турфірми, які зможуть переорієнтуватися чи матимуть «фінансову подушку», яка дозволить перечекати бурю.

Маю надію, що українці будуть мати імунітет до коронавірусу, а до криз у нас вона вже давно є, тож повернемося до звичного життя більш мудрими і загартованими!

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!