Що обов’язково треба мати вдома на випадок знеструмлення

2312 0
Після атаки росіян на енергетичні об’єкти Львівщини влада повідомила, що для повноцінного відновлення їхньої роботи знадобиться 8-12 місяців. З огляду на це у Львові та області застосовують екстрені аварійні вимкнення електроенергії. Співзасновник архітектурно-будівельної компанії Cosmos in Роман Баховський ділиться досвідом, як підготувати квартиру чи приватний будинок до раптових знеструмлень.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Перед тим, як щось купувати, варто зрозуміти, що є найнеобхіднішим для вашого помешкання, важливо врахувати й те, де ви мешкаєте: в приватному будинку чи у квартирі.

Читайте також: Як жителям Львова отримати відшкодування за генератори. Інструкція.

 Отже, обов’язково подбайте про:

1. Домашній інвертор 500-1000 ВА (перетворювач із 12 вольтів на 220). 

2. Автомобільний акумулятор 100 Ah (забезпечить роботу газового котла, роутера, дасть можливість підзарядити електронні пристрої, акумулятори при відновленні мережевого електропостачання).

3. Автомобільний інвертор 500-800 ВА (дає 220 вольтів від автомобіля), забезпечить роботу котла, підзарядить домашній акумулятор, павербанки. 

4. Запас води та консервації.

Варто придбати:

1. Генератор 2-5 кВт. Докладніше про те, як обрати генератор – у матеріалі

2. Інверторний кондиціонер із функцією обігріву при -25 градусах (споживає до 1,2 кВт електроенергії).

3. Запас пального. У випадку тривалої аварійної ситуації для відновлення заряду всіх акумуляторів і роботи кондиціонера в режимі обігріву.

Читайте також: Чим замінити генератор

Додатково можна купити:

1. Starlink, що надасть доступ до інтернету.

2. Дров’яну піч або булер’ян (канадська піч) із металевими трубами для димовідведення (не обов’язково встановлювати, але про всяк випадок краще мати).

3. Домашній підігрівач «Вебасто» (діє за принципом звичайного фена), який дає 5 кВт тепла від дизельного пального.

Звісно, не всім знадобиться увесь цей перелік, але дасть розуміння того, як можна підтримати життєдіяльність свого помешкання у випадку аварійного чи планового вимкнення електроенергії. 

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!