Найкращі ресторани Львова від відомого ресторатора

203166 0
Ресторанів у Львові стає щораз більше. Tvoemisto.tv розпочинає проект «Найкращі ресторани Львова», у межах якого відомі ресторатори розкажуть, які заклади у Львові вони радять відвідати та чому.

Вардкес Арзуманян пропонує ресторани Львова, де варто побувати:

1.  Кафе «Centaur»

Заклад розташований у центрі Львова, біля Домініканського собору на площі Ринок. Своїх перших гостей кафе почало приймати майже 169 років тому. У 1847 році Людвік Штадтмюллер відкрив тут ресторан і торгівлю винами.

Сьогодні тут зберігається унікальна колекція французьких та американських меню поч. 20 ст. Крім того, цікавинкою інтер’єру є велика кількість «закруток» на поличках – компоти, варення, консервовані овочі тощо.

Як значиться на сайті закладу: «Кухня кафе «Centaur» втілює «Львів-як-він-є» у смаках і стравах. Традиційна львівська міська кухня – найбагатша в Україні, адже місто завжди було мультинаціональним, і взаємообмін різних культур стосувався кулінарії також». Сніданки тут можна покуштувати з 8 до 11 ранку.

Заклад розташований на пл. Ринок, 34.

Середній чек: 150-250 грн.

Читайте також: У Львові відроджують кабаре. Відео 

2. «Ресторація Бачевських»

Родина Бачевських стала відома у Європі ще у 1782 році. Тоді вони відкрили першу у світі фабрику з масового виробництва горілки. Сьогодні її, а ще багато настоянок та наливок можна скоштувати у «Ресторації…».

Сніданок у закладі можна покуштувати з 8 до 11. У цей час для гостей тут готують безлімітний шведський стіл. На ньому можна спробувати десерти, фрукти та інші смаколики. У інший же час на гостей чекає кухня, яка поєднує у собі польські, галицькі та єврейські традиції. Для вегетаріанців тут підготувала окреме меню.

Заклад знаходиться недалеко від площі Ринок, на вул. Шевській, 8.

Середній чек: 250 грн.

Читайте також: ТОП-9 закладів Львова з раннім сніданком

3.  Ресторан «Mons Pius»

Заклад  поділений на три зали. Перший демонструє відвідувачам унікальний вітраж видатного монументального живописця Яна Генріка Розена, що розписував у Львові Вірменський собор, костел Стрітення монастиря Кармеліток та ін. Другий – це знайомство з алкогольною історією Львова.  Третій – свого роду галерея відомих відвідувачів закладу.

«Їжа у «Mons Pius» – особлива. Авторська кухня, незмінний смак та якість улюблених страв вирізняють її з-поміж решти. До чесних стейків з печі хоспер Вам порадять найкраще підібрані вина або фірмове живе пиво «Mons Pius, - так відгукуються про своє меню власники закладу.

Заклад знаходиться на вул. Л. Українки, 14.

Середній чек: 250 грн.

4. Ресторан Citadel 

 

Ресторан Citadel відкрив свої двері для відвідувачів 2009 року в унікальній будівлі ХІХ століття, що є продовженням ідеї вежі Монталембера австрійської фортифікаційної школи, аналоги якої представлені у містах: Краків, Пола, Верона та Венеція. Після довгого занепаду львівська максиміліанська вежа перейшла у приватну власність, була реконструйована та перетворена з військового об’єкту на місце затишку та смаку. Завдяки цьому, вона є однією з найкраще збережених у Європі та має величезну цінність як пам’ятки фортифікаційного мистецтва.

Сьогодні, це доглянутий куточок в центрі міста з парковою зоною, яка налічує більше 150 видів рослин, з якого відкривається неймовірна панорама на історичний Львів та є власний паркінг.

Ресторан «Citadel» асоціюється з місцем вишуканої кухні, шеф-кухар якої постійно вдосконалюється та стажується в європейських ресторанах (зокрема, мішленівських), обмінюється досвідом та привозить нові унікальні техніки, які вдало поєднує з продуктами місцевого виготовлення. Меню ресторану сезонне.

У Citadel зародилися перші гастро-вечори Львова та успішно тривають досі. Уже декілька років поспіль кращі шефи України долучаються до них та вражають гостей унікальними смаками.

Запрошуємо Вас у вишуканий гастрономічний простір CITADEL!

5. Піцерія «Фелічіта»

як зазначає Вадкес Арзуманян: «Піцу я їм тільки тут. Компанія з Луцька, дуже привітний і гостинний персонал. Піцерія гармонійно влилася у львівську сферу гостинності».

Заклад розташований на пл.. Міцкевича, 1.

Середній чек: 150 грн.

6. Ресторан & Бар «Шкоцька»

Ресторан «Шкоцька» сьогодні працює на місці відомої у 30-х роках 20 ст. кав’ярні «Шкоцька». Сьогодні – це популярна ресторація з європейською кухнею. Як зазначають у закладі, рибу та м’ясо тут готують без використання жиру на розпеченому лава-камені. Також заклад пропонує класичні європейські десерти: шоколадний фондан, лимонний кейк тощо.

Заклад розташований на просп. Шевченка, 27.

Середній чек: 200-300 грн.

7. «Старий рояль»

Це заклад із історією у понад 25 років. Своїм відвідувачам «Старий рояль» пропонує українську та європейську кухню. Також тут можна почути живу музику. У ресторані можна ласувати стравами і дивитися просто на небо. У 2015 році після ремонту тут зробили скляний купол на стелі.

Ресторан розташований у центрі Львова на вулиці Ставропігійська, 3. 

Середній чек: 300 грн.

Читайте також: «Кримська перепічка» у Львові: пекарня переселенців, яка вчить львів’ян довіри

8. Speak easy бар Libraria

Libraria – новий заклад у Львові, який відрився лише у червні цього року.

«Увечері я рекомендую випити коктейлі та послухати джазу у Лібрарії», - таку пораду нашим читачам дав Вадкес Арзуманян. – Формат speakeasy bar, тобто формат таємних американських барів,  у Львові просто не існує. Ми є першими. Історія Speakeasy виникла в часи «сухого закону» у США (1920-30-ті рр., - ред.). Тоді з’явилась велика кількість підпільних закладів, де збирались тільки «свої». Відвідувачі знали один одного й саме тому в такому барі могли випити смачного алкоголю».

Tvoemisto.tv  вже писало про особливості бару. Із ними ви можете ознайомитеся тут.

Заклад розташований між вуличками Лесі України та Вірменської. Для того, щоб у нього потрапити, необхідно пройти через подвір’я Вірменської церкви. Зупинитись варто біля зображення Сергія Параджанова з надписом «Книги забутих предків».

Середня ціна за напій: 70-150 грн.

9. «Tante Sophie»

«Tante Sophie»  абр “Тітонька Софія» української – це невеличке кафе, оформлене у традиціях Провансу. Тут подають равликів із класичними соусами, пропонують великий вибір вин та інших напоїв.

Вардкес Арзуманян радить відвідувачам ввечері скуштувати тут саме вина із равликами.

Заклад розташований на вул. Друкарській, 6а.

Середній чек – 200-250 грн.

10. «Шампанерія Х & Х»

Шампанерія Х & Х – це заклад, у якому, здавалося б, поєднують непоєднуване: шампанське, хачапурі та хот-доги. У меню закладу немає супів, можна знайти хіба що два салати. Проте, за словами самих адміністраторів, тут є велика карта шампанських та ігристих вин. Хот-доги тут також подають незвичні й не у стандартному оформленні.

Відвідувачі закладу можуть спостерігати за тим, як готуються їхні страви. У «Шампанерії» - відкрита кухня.

Заклад розташований на вул. Лесі Українки, 29.

11. Ресторан «Тарон»

Ресторани у Львові пропонують дуже широке меню для всіх, проте, саме ресторан «Тарон» Вардкес Арзуманян радить відвідати на вихідних із усією родиною. У закладі подають м’ясні, рибні страви, є пісне та вегетаріанське меню. Як зазначає сам власник: «У ресторані вам запропонують величезний асортимент страв східної кухні…».

У 2006 р. «Тарон» визнали найкращим рестораном України. Також він став лауреатом міжнародної академії рейтингу популярності  «Золота Фортуна».

Заклад розташований на вул. Кузневича, 16а.

Середній чек: 250-300 грн.

Середні чеки взяті з матеріалів видання «Новое время» за 2015 та 2016 роки

Підготувала Ганна Беловольченко

Фото із офіційних сайтів  закладів та сторінок у соцмережах

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!