Активності для всіх. Де зайнятися спортом у Києві

1276 0
Від фітнесу до екстремальних видів спорту. Добірка місць для активного відпочинку у Києві. У сучасному місті, де ми постійно залучені до ритму життя та робочих буднів, важливо не забувати про своє фізичне здоров'я. У Києві є безліч можливостей для занять спортом: від природних оаз спортивної активності до тренажерних залів, від легких занять йогою в парку до інтенсивних тренувань та тягання «заліза».

«Твоє місто. Київ» підготувало добірку найкращих спортивних локацій в місті, де кожен зможе зайнятися активним відпочинком та покращити своє фізичне самопочуття.

Тренажерка просто неба на Гідропарку

Найпопулярніше місце для занять спортом у Києві – олдскульна качалка на Гідропарку. Там, на загальній площі у понад 10 тисяч кв. м розміщено більше 150 одиниць тренувального обладнання для різних груп м'язів.

«Качалка» справляє незвичайне враження на відвідувачів. Через колись часті крадіжки, більшість знарядь приварили або вкопали в землю, використавши для закріплення складових частин грубі методи зварювання та великі металеві ланцюги, що створило своєрідну атмосферу «грубості» та «заліза», яка й відрізняє цей тренажерний комплекс у Гідропарку від критих спортивних залів, звичних для широкого кола атлетів. Однак саме така атмосфера додає локації особливого шарму, яку неспроста вподобали кияни.

Де: Гідропарк, острів Долобецький.

Урбан-парк на ВДНГ

Скейт-парк, стритфутбольні та стритбольні споти, майданчики для стритденсу, воркауту та десятки інших локацій для розваг та активного відпочинку можна знайти на території Національного комплексу «Експоцентр України» (ВДНГ).

Такий спортивний кластер є найбільшим подібним та найсучаснішим парком в Україні. Вхід до нього вільний, а працює він цілодобово (окрім як у комендантську годину). Більше деталей про урбан-парк та розваги там, доступні за посиланням.

Де: проспект Академіка Глушкова, 1.

Київський велотрек

Один із найстаріших у Європі, а нині відновлений Київський велотрек став центром активного відпочинку киян. Кожен охочий може тут позайматися велоспортом, бігом, скейтбордингом чи покататися на роликах.

Для досвідчених спортсменів встановлено кілька трамплінів. Також на велотреку проводять заняття з фітнесу, реабілітації та відкриті тренування для велосипедистів. Щоб дізнатися розклад тренувань, потрібно звернутися до адміністрації.

Де: вул. Липинського, 15

Спортивно-розважальний комплекс X-PARK

У X-PARK, що розташований у столичному парку «Муромець», можна позайматися фітнесом та спробувати багато різних активностей: вейк- та SUP-бординг, пейнт- та страйкбол, лазертаг. Також можна спробувати політати в аеротрубі, навчитися їздити на мотоциклі (та навіть отримати посвідчення категорії «А»), взяти на прокат позашляховик або квадроцикл, або просто насолодитися відпочинком від галасливого мегаполісу. Більше про розваги та локації в X-PARK, читайте за посиланням.

Де: острів Муромець (Всеукраїнський парк памяті борців за свободу і незалежність України).

Sky Park

Якщо хтось каже, що мотузкові парки це не спорт, той дуже помиляється. «Штурмувати» дерева та долати перешкоди на висотах – це ще той адреналін. У мережі мотузкових парків SkyPark відвідувачі можуть навчитися долати мотузкові траси висотою від 2 до 8 метрів спочатку з інструкторами, згодом без сторонньої допомоги, та повністю насолодитися самостійністю досягнень та маленьких перемог. Усього в Києві доступні чотири мотузкові локації мережі: на ВДНГ, у парку «Перемога», «Виноградар», X-PARK та в мотузковому парку поблизу Святошинського озера в Новобіличах.

Графік роботи: пн-нд з 10:00 до 20:00

Детальнішу інформацію, а також точну адресу кожної з локацій, читайте за активними гіперпосиланнями.

Столичні стадіони, де можна безкоштовно зайнятися спортом

«Спартак»

На спортивній базі, що на Подолі, у розпорядженні доступне для гри футбольне поле з трибунами на п’ять тисяч місць, поля для міні-футболу, сектори для штовхання ядра, метання диска, молота, списа; секція акробатики та стрибків на батуті, клуб стрільби з луку, а також два закриті спортивні зали, сауна та закритий басейн. Хоч комплекс нині й функціонує, втім він має неналежні умови для повноцінних та зручних занять спортом. Зазначимо, після передачі об’єкта до комунальної власності, місто запланувало провести капремонт спортивної бази та оновити все необхідне обладнання, зокрема басейн, бігові доріжки та критий манеж.

Адреса: вул. Кирилівська, 105

Спортивний клуб «Темп»

Реконструйований комплекс у Святошинському районі став відмінним місцем для різних фізичних активностей. На «Темпі» встановлені нові поліуретанові бігові доріжки, розділені на 8 секцій, що дає змогу для комфортного заняття бігом, сектори для стрибків у висоту та довжину, а також нове футбольне поле зі штучним покриттям.

Адреса: вул. Авіаконструкторська, 10-А (колишня генерала Вітрука).

Стадіон «Русанівець»

У 2018 році стадіон капітально відремонтували. Тепер там можна комфортно пограти у футбол, навколо у вільному доступі бігові доріжки та спортивні майданчики. Також тут є сектори для стрибків з жердиною, для стрибків у висоту, штовхання ядра, а також яма з водою для стипль-чезу (легкоатлетичний біг з перешкодами). На стадіоні можуть займатися спортом легкоатлети та мешканці району.

Адреса: бул. Ігоря Шамо, 12-А

Час відвідувань: будні: з 6:00 до 9:00 та з 19:00 до 21:00, вихідні – з 6:00 до 21:00.

Деснянський центральний стадіон

Ще одна спортивна арена, на якій вільно можна позайматися спортом, знаходиться на Троєщині. Тут у розпорядження відвідувачів доступні баскетбольний та волейбольний майданчик, облаштовані місця для заняття бігом, настольним тенісом та безліч тренажерів. Окрім цього, кілька років тому на футбольному полі влаштувала нове штучне покриття. Додамо, також тут періодично проводяться заняття з вуличного стретчингу та фітнесу.

Адреса: вул. Теодора Драйзера, 2-Б.

Ігор Ющенко

Обкладинка: Дмитро Тарадайка

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!