10 чоловіків намагались за хабар виїхати з України. Їх направили до військкоматів

6998 0
Загалом вони пропонували від 3 тисяч гривень до 2 тисяч доларів за те, аби їх пропустили на кордоні.
скріншот з відео дпсу

скріншот з відео дпсу

10 чоловіків спробували підкупити працівників Державної прикордонної служби України, а натомість отримали можливість відвідати військкомат. Такі випадки стали непоодинокими: лише минулої доби задокументували 10 фактів спроб надання хабарів, аби їм пострияли в перетині кордону.

Як повідомили в пресслужбі ДПСУ, 7 з них – в пунктах пропуску «Шегині», «Краківець», «Тисa», «Смільниця», «Косино», «Рава-Руська» та «Серпневе». Загалом пропонували хабарів у 900 євро та 2100 доларів США. Ще троє українців пропонували 3 000 гривень в пункті пропуску «Вилок».

Читайте також: Черги на кордоні з Польщею поступово зменшуються

«Вони маскувалися під угорців, намагаючись перетнути кордон за посвідками на повернення в Угорщину та паспортами гр. Угорщини, що начебто були видані у м. Берегово в день їх подорожі. Проте згодом у них знайшлися паспорти громадян України і вони підпадали під категорію обмежену у виїзді», – йдеться в повідомленні.

За всіма випадками ДПСУ до підрозділів поліції направила повідомлення про вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 369 ККУ. Надалі співробітники поліції запропонували після складання необхідних процесуальних документів направити їх до військкоматів за ухилення від призову (чи мобілізації).

Додамо, що прикордонна служба закликає громадян не намагатися пропонувати кошти прикордонникам, бо за це передбачена кримінальна відповідальність. Окрім цього, у разі, якщо комусь відомо про спроби вимагання неправомірної вигоди повідомляти відразу на телефони гарячих ліній, фіксуйте інформацію на службових бейджах, зазначайте час та пункт пропуску і інші дані.

Читайте також: На Львіщину прибуло понад 30 тисяч переселенців та майже 100 тисяч виїхали до Польщі

Нагадаємо, що від моменту, як Росія розпочала кривавий наступ на Україну, кількість людей на ділянках західного кордону почала різко зростати. Водночас на період дії воєнного стану обмежили виїзд чоловікам – громадянам України віком від 18 до 60 років.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!