11 проектів, які допоможуть вирішити проблеми доріг і вулиць у Львові. Візуалізація

5485 0
У Львові триває голосування за проекти, які можуть профінансувати з Бюджету участі міста. Пропонуємо 11 із них, які передбачають вирішення проблем із облаштуванням дорожнього покриття.
Фото: tgn.in.ua

Фото: tgn.in.ua

«Доброю дорогою до найкращої школи № 32»

Тип проекту: малий

Район: Сихівський

Адреса: м. Львів, вул. Ярослава Гашека, 13

Бюджет: 499 999 грн

За проектом планують демонтувати старе асфальтне покриття, яке, за словами авторів, не ремонтували понад 40 років, вкласти нові поребрики та вкрити подвір’я дрібною бруківкою.

 

Капітальний ремонт ґрунтової дороги в обслуговуючому кооперативі Садове товариство «Ягідка»

Тип проекту: малий

Район: Шевченківський

Адреса: смт Брюховичі, вулиця Лікарська

Бюджет: 499 800 грн

У межах проекту планують зрізати рослинний шар ґрунту, ліквідувати колію та ущільнити земельне полотно, покласти шари з піску, щебеню та відсіву, здійснити покриття з піщано-гравійної суміші.

Читайте також: Львів’яни у чотири рази активніше голосують за проекти Громадського бюджету, ніж торік

 

Безпечне паркування – запорука культури учасників дорожнього руху

Тип проекту: малий

Район: Франківський

Адреса: м. Львів, вул. Академіка Сахарова, 80

Бюджет: 200 000 грн

Завдання проекту – облаштувати парковки біля початкової школи «Джерельце», оскільки навчальний заклад розташований безпосередньо близько до дороги. За словами авторів проекту, коли вранці батьки привозять дітей до школи, то створюють корок, а діти перебігають дорогу у небезпечних місцях. Виділення місця під паркування біля школи має розвантажити відповідну ділянку дороги та зробити рух безпечним. На території школи є паркова, але, за словами авторів проекту, їх використовують сторонні люди, які працюють в установах поблизу.

 

Європейський стиль і безпека вулиці Генерала Тарнавського

Тип проекту: малий

Район: Личаківський

Адреса: м. Львів, вул. Генерала Тарнавського, 73

Бюджет: 485 000 грн

У описі до проекту пропонують організувати на ділянці від будинку № 73 до будинку № 103 вулиці Генерала Тарнавського односторонній рух із двома пішохідними переходами з підвищеннями, спеціальні виступи для паркування та дорожні знаки – «Обережно на дорозі діти» та «Зона обмеження максимальної швидкості руху» . Це має зменшити транспортний потік і надати статус вулиці сповільненого руху.

Також автори проекту запропонували встановити урни для сміття, замінити нинішнє тротуарне і дорожнє асфальтне покриття на плитку, відновити дощоприймачі, встановити кришки люків на одному рівні із дорожнім покриттям, посадити нові дерева у спеціально відведених місцях, замість кленів, які нині перешкоджають безпечному руху людям із інвалідністю та батькам із немовлятами у візочках, облаштувати конструкцію зупинки громадського транспорту «Водогінна станція» в кінці вулиці Тарнавського.

Читайте також: На Сихові збудують унікальний спорткомплекс: 5 фактів. Візуалізація

 

Реконструкція внутрішнього двору з влаштуванням паркувальних місць

Тип проекту: великий

Район: Галицький

Адреса: м. Львів, вул. Стрийська, 44а

Бюджет: 1 117 200 грн

У планах проекту передбачено прокласти бруківку, облаштувати лавки, зрізати дерева та викорчувати пеньки, зробити газони.

 

Відновлення дорожнього покриття і хідників

Тип проекту: великий

Район: Франківський

Адреса: м. Львів, вул. Гіпсова, 12

Бюджет: 2 258 823 грн

В описі проекту вказано, що під час ремонту паралельної магістральної вулиці Антоновича велика кількість транспорту в аеропорт чи залізничний вокзал курсували вулицею Гіпсовою. Через це дорога полатана і здебільшого у ямах, а на хідниках немає відповідного облаштування для тротуарів.

 

Облаштування проходу між будівлями № 61 та № 63 на проспекті Чорновола

Тип проекту: малий

Район: Шевченківський

Адреса: м. Львів, просп. В’ячеслава Чорновола, 61

Бюджет: 485 000 грн

Прохід з’єднує внутрішньоквартальний житловий масив із проспектом Чоновола та вихід до місця зупинки громадського транспорту. Через цей прохід, за словами авторів проекту, щодня проходить приблизно 500 осіб – мешканців прилеглих вулиць Окуневського, Сосюри, Пожежників, Кошиця та Масарика.

За проектом спершу планують відновити покриття в окремих місцях та зруйнованого водостоку з влаштуванням нових дощоприймачів. Потім дорогу переходу планують покрити асфальтом.

 

Облаштування подвір’я школи «Світанок» (територія навколо двох корпусів)

Тип проекту: великий

Район: Залізничний

Адреса: м. Львів, вул. Симона Петлюри, 43

Бюджет: 2 944 230 грн

Ініціатори програми пропонують викласти подвір’я школи та основні доріжки бруківкою, зробити водовідведення дощових потоків, озеленити територію школи.

 

Бруківка – запорука безпеки та комфорту на території гімназії «Гроно»

Тип проекту: малий

Район: Залізничний

Адреса: м. Львів, вул. Вигоди, 27

Бюджет: 500 000 грн

У описі до проекту зазначено, що покриття подвір’я навчального закладу є небезпечним та не відповідає сучасним вимогам. Окрім нової бруківки перед школою планують розташувати зелені насадження та клумби.

 

Дорога по вулиці Пилипа Орлика – північна межа парку «Замарстинівський»

Тип проекту: великий

Район: Шевченківський

Адреса: м. Львів, вул. Пилипа Орлика, 5б

Бюджет: 2 905 000 грн

За проектом передбачено асфальтно-бетонне покриття дороги та розчищення заростлів із північного боку парку.  

Реконструкція спільного двору з облаштуванням паркувальних майданчиків для автомобілів

Тип проекту: великий

Район: Залізничний

Адреса: м. Львів, вул. Мисливська, 27

Бюджет: 1 920 000 грн

У спільному дворі трьох багатоповерхівок на вулицях – Мисливська, 27,  Виговського, 21 і 23 планують облаштувати дорожнє покриття з бруківкою, тротуар, майданчики для паркування, бетоновані доріжки та лавки на дитячому майданчику.

Нагадаємо, цього року на етап голосування вийшли 259 проектів Громадського бюджету. На їх фінансування виділили майже 20 млн грн. У результаті переможцями можуть стати 3-4 великих проекти і 30-40 – малих.

Проголосувати за найкращий проект Громадського бюджету можна до 15 листопада на сайті Громадського бюджету зареєструвавшись або через bankID чи відвідати з паспортом найближчий територіальний відділ ЦНАП.

Кожен мешканець міста може віддати голос за один великий і один малий проект. Цього року голосувати можуть не тільки львів’яни, а й мешканці смт Брюховичі, смт Рудно та м. Винники.

Вікторія Ейсмунт

Візуалізація з сайту Громадського бюджету Львова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!