На громадський бюджет Львова подали ідей на 240 млн грн. Фото, відео

3059 0
Обсяг запланованого фінансування складає 20 млн грн, що більш ніж удесятеро менше, ніж загальний кошторис поданих проектів.

За даними порталу «Громадський бюджет», на розгляд надійшли 300 проектів: 219 малих проектів, що розраховані на бюджет до 500 тис. грн, та 81 великий проект, що передбачає фінансування до 3 млн грн. 
 
Найбільше проектів подано в категорії «освіта»  80, 74 проекти стосуються спорту, 45 проектів  житлово-комунального господарства. Жодного проекту не подано на телекомунікації, зв’язок та ІТ, по два проекти на транспорт та велоінфраструктуру. 
 
Більшість проектів, що претендують на найбільші суми, присвячено благоустрою та створенню громадських просторів. У сфері охорони здоров’я пропонують закупити дефібрилятори для лікарень та обладнати дитячу операційну, для шкіл розробили проект реконструкції спортивних майданчиків та подвір’їв, серед найдорожчих також проект з впровадження системи сортування сміття. 
 
Найдорожчі проекти їхні автори оцінили у 3 млн грн. Серед них частина ще знаходиться на модерації, а деякі уже мають візуалізацію. 
 
«Покровська площа»
Передбачає громадський простір на розі вулиць Личаківська і Долішня, на місці наявного занедбаного скверу.
 

 
Cенсотека у Стрийському парку
Передбачає створення інклюзивного простору на базі бібліотеки №18. 
 

 
Під небом Сихова
Передбачає створення багатофункціонального освітньо-культурного простору на даху кінотеатру ім. О. Довженка, де б можна було проводити різні заходи для сихівчан і гостей міста.
 
Сквер на Рясне-1
Передбачає створення простору для відпочинку мешканців району зі сценою для громадських культурних заходів.
 
 
Сквер на Кульчицької, 18
Передбачає створення спільного громадського простору на території, на яку претендує забудовник
 
 
«Цього року ми заздалегідь розпочали інформаційну кампанію, із залученням громадських організацій, які пояснювали львів'янам що таке громадський бюджет та навчали готувати проекти. Результат хороший  ми отримали 300 ідей, що варто втілити в місті і значна частина з них підготована якісно» прокоментував Tvoemisto.tv начальник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМП Орест Файфурка. Він відзначив, що цьогорічні проекти підготовлені більш якісно, ніж торішні. 
 
Півтора місяця у профільних управліннях розглядатимуть проекти і аналізуватимуть, наскільки реалістичні проекти для втілення. «Кінцеве рішення прийматиме профільна депутатська комісія, яка визначить допускати проект до голосування чи ні» сказав Орест Файфурка.
 
Затверджені після розгляду проекти будуть виставлені на голосування і львів’яни визначать, які з них найбільше заслуговують на фінансування. Голосування триватиме з 1 по 15 листопада.
 
Нагадаємо, цього року в рамках громадського бюджету передбачено фінансування у 20 млн грн. 12 млн грн мають піти на реалізацію малих проектів  по 2 млн грн на кожен район, ще 8 млн грн розподілять між великими проектами. 
 
Зоя Красовська
Візуалізації авторів проектів з сайту Громадського бюджету Львова

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!