11 нових трамваїв «Татра-Юг» почали повноцінно курсувати на лівому березі Києва

1111 0
Фото: Дмитрий Вольський/Facebook

Фото: Дмитрий Вольський/Facebook

11 нових трамваїв К1Т306 виробництва ТОВ «Татра-Юг» почали повноцінно курсувати на лівому березі Києва, відповіли на запит «БЖ» у «Київпастрансі».

У «Київпастранс» повідомили, що ці трамваї вже здійснюють перевезення пасажирів на маршруті №35 сполученням вул. Сержа Лифаря – станція метро «Лісова». На цьому маршруті курсує 10 нових вагонів.

Також зазначили, що один вагон курсує на маршруті № 33а за сполученням вул. Павла Усенка (Дарницьке ТРЕД) – ДВРЗ.

Ще один вагон К1Т306, який ввели в експлуатацію 17 лютого, перебуває у ремонтному депо.

Перший з 20 вагонів від «Татра-Юг» надійшов у Дарницьке трамвайне депо ще у 2021 році, у 2022 – ще три. Це українські низькопідлогові трисекційні трамваї, які закупили за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку.

Вагон має 59 місць для сидіння, серед яких і місця для людей з інвалідністю. У кабіні водія є кондиціонери та камери відеоспостереження. Загалом 26-метровий трисекційний трамвай може перевозити може перевозити близько 260 пасажирів.

Нагадаємо, перший заступник голови КМДА Микола Поворозник повідомляв, що загалом до кінця 2023 року, згідно з умовами контракту, Київ отримає 20 трамвайних вагонів зі 100% низьким рівнем підлоги виготовлених ТОВ «Татра-Юг».

Додамо, з 17 лютого весь електротранспорт Києва повернувся на свої маршрути, загалом столиця жила без нього 56 днів.

Ігор Ющенко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!