Київ отримав три нових трамваї, які зможуть перевозити близько 260 пасажирів

1956 0
Кожен вагон обладнаний місцями для людей з інвалідністю.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Київ отримав три трамваї у рамках реалізації проєкту «Міський громадський транспорт України», що фінансується за рахунок залучених кредитних коштів Європейського інвестиційного банку. Про це повідомляє перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Кожен вагон обладнаний 59 посадочними місцями, зокрема, для людей з інвалідністю, і кліматичною установкою з кондиціонером в кабіні водія та в салоні.

«Київ отримує 3-секційні низькопідлогові трамваї. Кожен вагон обладнаний 59 посадочними місцями, зокрема, для людей з інвалідністю, і кліматичною установкою з кондиціонером в кабіні водія та в салоні. Всього 26-метровий трисекційний трамвай може перевозити близько 260 пасажирів», – пояснює він.

За словами Поворозника, що 95% деталей – українського виробництва, що робить цей трамвай вигіднішим за іноземні аналоги та розвиває українських виробників. 

Читайте також: На Михайлівській площі у Києві відкрили виставку знищеної російської техніки. Фото

Трамваї, які місто отримало раніше, вже курсують лівобережною мережею столиці. Ті, що отримали зараз – розширять мережу.

«Загалом до кінця 2023 року, згідно умов контракту, столиця отримає 20 трамвайних вагонів зі 100% низьким рівнем підлоги виготовлених ТОВ «Татра-Юг», – підсумовує перший заступник голови КМДА.

Нагадаємо, з понеділка, 23 травня, у столиці відновив роботу трамвайний маршрут №12 від Контрактової площі до Пущі-Водиці. Інтервал руху на лінії – 20 хвилин. Також почали курсувати тролейбуси по маршруту №16К від вулиці Щусєва до Майдану Незалежності. Їх інтервал руху – 15-20 хвилин. Наступним місто планує відновити тролейбусний маршрут №18. Це стане можливим після відновлення контактної лінії, яку було пошкоджено внаслідок ракетного обстрілу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!