«1+1» обіцяє видалити ролик, у якому висміяли українську мову переселенки зі Скадовська

783 0
Повний випуск «Новорічного кварталу» перемонтують і оприлюднять на платформах каналу без цього номеру.
Скриншот з відео

Скриншот з відео

У «1+1 media» заявили, що номер з програми «Новорічний вечірній квартал», у якому висміяли українську мову переселенки зі Скадовська, не опублікують на ютуб-каналах «1+1 media». Повний випуск «Новорічного кварталу» перемонтують і оприлюднять на платформах каналу без цього номеру. Про це пресслужба каналу повідомила у відповідь на запит інтернет-видання «Детектора медіа».

«Ми розуміємо суспільне обурення і приносимо вибачення аудиторії, яку зачепив цей номер. Творча команда, яка створювала цей випуск, жодним чином не хотіла образити почуття українців. У випусках «Вечірнього  кварталу» команда жартує над собою, підіймає актуальні теми, інколи гіперболізуючи їх, адже це один із законів гумору. Це був саме такий випадок»– повідомила пресслужба «1+1».

Зазначимо, що відео досі доступне в YouTube.

Читайте також: «95 квартал» висміяв окупований Скадовськ. В соцмережах обурюються, а мер міста записав відео

Натомість гумористи студії «Квартал 95» заявили, що поважають усіх скадовців та загалом переселенців із тимчасово окупованих територій. А також запевнили, що своїм номером хотіли «показати, що не страшно робити навіть грубі помилки при переході з російської на українську, більш соромно – продовжувати говорити мовою ворога».

Нагадаємо, що у новорічному випуску «95 кварталу» показали пародію, у якій російськомовна дівчина намагається говорити українською, почасти перекручуючи зміст слів. Представляючись, вона повідомила співрозмовникові, що «сіCькадовська». І це не єдиний епізод, який уже викликав хвилю обурення українців, а особливо скадовців. Детальніше читайте тут.

Наталія Вареник
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!