13-річний Максим, якому пересадили серце, повідомив про свій стан після трансплантації

6795 0
Максим став першою дитиною в Україні, якій трансплантували серце.
Фото: зі сторінки Ірини Заславець у Фейсбук

Фото: зі сторінки Ірини Заславець у Фейсбук

13-річний Максим, який став першою дитиною, які пересадили серце, створив сторінку в Інстаграм, де написав про те, як почувається після трансплантації серця. 

Читайте також: У Львові вперше в Україні пересадили легені, а ще – серце дитині

«Другий День з новим серцем! Почуваюсь набагато краще)», – написав хлопець на сторінці. 

Крім того, на своїй сторінці у Фейсбук голова наглядової ради ГО «Твоя опора» та засновниця ГО «Всеукраїнської платформи донорства IDonor Ірина Заславець написала, що сьогодні хлопець, якому трансплантували серце, вже підвівся на ноги і мріє якнайшвидше повернутися додому. 

«У його грудях уже другу добу б’ється донорське серце. Макс першим серед дітей отримав його в Україні! Сьогодні він підвівся на ноги. Каже, політ нормальний. Із мрій поки - швидше повернутися додому»,написала вона. 

Нагадаємо, що у Львові напередодні вперше в Україні пересадили легені, а ще – серце дитині. Новий дихальний орган отримав 56-річний львів’янин Віктор, який понад 10 років хворів на бульозну емфізему легень. Останні три роки чоловік практично не виходив з дому, бо був кисневозалежний. Донором для врятованих реципієнтів став 54-річний чоловік, який помер від геморагічного інсульту. 

Серце трансплантували 13-річному Максиму з Волині. У липні цього року у юнака раптово стався інсульт, і він декілька тижнів пробув у реанімації. Лікарі кажуть, серце хлопця вже не могло працювати, тому була потрібна пересадка.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!