20-річний львів’янин став віцечемпіоном України з сучасного п’ятиборства

1557 0
Чемпіон світу з сучасного п’ятиборства 2021 року виборов срібло на Відкритому зимовому чемпіонаті Україні.

20-річний львів’янин Юрій Ковальчук став віцечемпіоном України на Відкритому зимовому чемпіонаті з сучасного п’ятиборства. «Срібло» спортсмен завоював у індивідуальному фіналі серед чоловіків та поступився лише представнику Київщини. Про це повідомили у відділенні НОК України у Львівській області.

Читайте також: «No war in Ukraine». Український скелетоніст на увесь світ закликав припинити війну в Україні

Львівський п’ятиборець отримав результат 1 517 очок, а його суперник Олександр Товкай 1 534 очки. Вирішальним стало фехтування, де він набрав на 35 очок більше ніж Брій Ковальчук. У плаванні перевага киянина склала 2 очки, а у комбайні львівський спортсмен був значно сильнішим за свого головного конкурента, вигравши у нього 20 очок.

Третє місце у чемпіонаті посів також киянин Максим Агарушев (1 514 очок). Лише на два очки від нього відстав львів'янин Дмитро Балюк (1512). Досвідчений Андрій Федечко став 15-м (1155). Всього змагалося 24 спортсмени.

Додамо, що Юрій Ковальчук також посів перше місце в особистому заліку серед молоді і серед юнорів віком до 21 року. 20-річний львів’янин є майстром спорту України міжнародного класу. У 2021 році став чемпіоном світу з сучасного п'ятиборства серед юніорів та віцечемпіоном Європи серед молоді до 24 років. Тренують спортсмена Володимир Софієнко, Олег Фіалкович, Андрій Ковальчук, Роман Задорожний і Віталій Тарнакін.

У грудні минулого року Юрій Ковальчук виборов два золота на чемпіонаті України з сучасного п'ятиборства. 

Загалом на Відкритому зимовому чемпіонаті України з сучасного п'ятиборства, який проходив 10-11 лютого у Києві, львівські атлети (Ковальчук, Балюк, Федечко) стали другими (4184), поступившись першій команді Києва (4497). Третє місце в другої команди Києва (4142).

Фото НОК у Львівській області


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!