40% львів'ян можуть втратити субсидії. Як перевірити, чи ви серед них

23321 1
Це прогноз начальника управління соцзахисту ЛМР Ігоря Кобрина. Натомість за підрахунками Кабміну, зміна порядку нарахування позбавить субсидій близько 20% людей.
фото: voladm.gov.ua

фото: voladm.gov.ua

40% львів’ян, які отримують субсидії, можуть їх втратити через зміни правил їхнього нарахування. Про це під час брифінгу сказав начальник управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин.

За його словами, у Львові отримують субсидії більше половини всіх домогосподарств – понад 135 тисяч. Оновлений порядок має виділити три категорії:

  • тих, хто втратить субсидію;
  • тих, кому субсидію перерахують автоматично;
  • тих, кому треба знову оформити заяву і декларацію через зміни.

Зокрема, субсидію не отримають власники квартири площею понад 120 м², будинку – понад 200 м², автівки, якій менше п’яти років, а також якщо в складі родини є непрацюючі працездатні особи без реєстрації безробіття.

Читайте також: В уряді спростували найбільші стереотипи про субсидію. Інфографіка

За словами Ігоря Кобрина, невдовзі має бути новий зразок заяви і декларації про доходи, проте їх ще не надали.

Для того, щоб отримати субсидію або пересвідчитися, що умови життя і досі підлягають для часткового відшкодування плати за комунальні послуги, звернутися до органів соцзахисту повинні:

  • непрацюючі працездатні особи;
  • внутрішньо переміщені особи (зміни передбачають субсидію);
  • зареєстровані особи, які не проживають за вказаною адресою;
  • родини, у складі яких є суттєві зміни (поява дітей, виїзд родичів за кордон, сімейний стан тощо).

Зміни до постанови спрямовані на направлення допомоги тим, хто справді її потребує, стимулювання людей працювати офіційно або ж ставати на облік безробітних, а також скасування субсидії для тих, хто користується нею як «бонусом» і здає в оренду квартири з уже заниженою оплатою комунальних послуг.

Рішення про надання або відмову в наданні субсидії ухвалюватиме спеціальна комісія. Однак порядок вирахування відсотка обов'язкової частки сплати для домогосподарства лишатиметься без змін.

Читайте також: Скромні та багаті. Що задекларували нардепи-мажоритарники Львова

Телефони відділів соцзахисту районів Львова:

  • Галицький – 261-44-50;
  • Личаківський – 235-71-62;
  • Залізничний – 295-82-28;
  • Франківський – 237-50-81;
  • Шевченківський – 252-28-40;
  • Сихівський – 254-64-80.

Прийом громадян у «Єдиних приймальнях» райвідділів соцзахисту – понеділок, 13.00-19.00; вівторок-четвер, 8.00-19.00. Записатися на прийом в режимі онлайн та дізнатися більше про види допомоги можна на сайті «Львів соціальний».

Анна Єгорова

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED


Читайте також:
22 Листопада, 2018 21:25
Росоха Віталій В мене бабця сама живе в будинку, відмінили субсидію, тому що я був прописаний, я фактично проживаю у другому будинку, куди зразу и перепрописався,але вже місяць, як здав усі документи , а бабці субсидію не призначають. Нічого, скоро вибори...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!