5 Головних новин. Карантин на Львівщині послабили та Книжковий форум піде в онлайн

1875 0
Найважливіше за 6 липня.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

1. У Львові та області частково послабили карантин. Зокрема на Львівщині дозволили проводити масові релігійні заходи, роботу готелів, спортивних центрів та закладів харчування. Участь у релігійних заходах можна брати, якщо на території може перебувати одна людина на 5 кв. м.

Послаблювати карантин надалі обіцяють поетапно: кожні сім днів комісія збиратиметься, аби дозволити роботу тим чи іншим підприємцям. Наступного засідання розглянуть послаблення для садочків різної форми власності.

Читайте також: За добу на Львівщині ще двоє людей померли від коронавірусу

2. На Львівщині зафіксували 105 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 6 липня на Львівщині лабораторно підтверджено 6 301 випадків інфікування коронавірусом. За весь період карантину одужали 965 людей, померли – 164.

За вчорашню добу лабораторні центри провели 797 ПЛР-тестів. Загалом в роботу взяли 450 проб, залишок у холодильнику становить 59 проб.

В Україні за добу 543 нових хворих на Covid-19. Разом – 49 043 особи. Вилікувалися – 21 703 (плюс 327), а померло 1 262 (плюс 13).

3. Кому з політиків довіряють і за кого готові голосувати мешканці Львівщини. Рейтинг довіри з-поміж політиків на Львівщині очолює лідер партії «Європейська солідарність» Порошенко – йому довіряють 37% опитаних, не довіряють – 54%. 

Опитування проведене у Львівській області протягом 6-22 червня соціологічною групою Рейтинг.

Читайте також: Які проблеми найбільше хвилюють мешканців Львівщини. Опитування

На другому місці за рівнем довіри у мешканців Львівської області – Гриценко, довіру якому висловили 32% опитаних, а недовіру – 46%. Чинний президент Зеленський – на третьому місці із результатом у 29% довіри і 59% недовіри. У соціологічній агенції Рейтинг зазначають, що у динаміці дещо зросла довіра до Порошенка, а до інших політиків – суттєво не змінилась.

4. Як перевірити можливість виїзду закордон у період карантину. Найперше – можна на Інтерактивній мапі від МЗС України. Там дані точні, але не завжди повні.

Також – у системі Timatic. Її упорядником є Міжнародна асоціація повітряного транспорту, відома за своєю англійською назвою IATA. Це – корисний інструмент, але він стосується лише подорожей авіатранспортом.

Для поїздок до Європи можна використати також сервіс Reopen Europe від Єврокомісії. Після того, як оберете потрібну країну, треба обрати також позначку земної кулі, щоби перейти до режиму перетину кордонів для негромадян ЄС.

Читайте також: Ryanair почав літати зі Львова до трьох міст Італії

5. Львівський книжковий форум уперше проведуть онлайн. Форум пройде 16-20 вересня. Фокусна тема цьогорічного фестивалю – «Перепис населення: знати, хто ми є». Програму формуватимуть 15 тематичних кластерів і спецпроєктів.

Серед цьогорічних учасників – автори з України, 20 іноземних гостей з 15 країн із 4-х континентів, лауреати та номінанти Букерівської премії, Гонкурівської премії, Національних виборів читачів та критиків. Однією з головних подій стане трансляція Ночі поезії та музики нон-стоп за участі українських поетів і музикантів з усього світу.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!