У Львові та області частково послабили карантин. Що дозволили

5821 0
Послаблювати карантин будуть поетапно.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

У Львові та області дозволили частково послабити карантин. Про це за підсумками засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС повідомив заступник голови ЛОДА Іван Собко.

Читайте також: МОЗ дозволило послабити карантин на Львівщині. Чи готова область і Львів

Зокрема на Львівщині дозволили проводити масові релігійні заходи, роботу готелів, спортивних центрів та закладів харчування. Участь у релігійних заходах можна брати, якщо на території може перебувати одна людина на 5 кв. м.

Послаблювати карантин надалі обіцяють поетапно: кожні сім днів комісія збиратиметься, аби дозволити роботу тим чи іншим підприємцям. Наступного засідання, каже Іван Собко, розглянуть послаблення для садочків різної форми власності.

Директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис каже, що показник нових випадків на Львівщині становить 10,92 при максимуму 11.

Читайте також: «Людям можна говорити правду». Уляна Супрун про коронавірус, карантин та «золоту середину»

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків. 24 червня у Львові дозволили відкрити зали ресторанів та роботу фітнес-клубів. Це рішення у ЛОДА назвали передчасним.

На початку червня Львів вийшов на шведський варіант м’якого карантину без жорстких методів, щоби сформувати колективний імунітет від коронавірусу.  Водночас Кабмін продовжив дію адаптивного карантину з 22 червня до 31 липня. Раніше ЛОДА запустила громадський транспорт у області, після чого відновили й залізничне сполучення.

6 липня МОЗ уперше за кілька місяців рекомендувало послабити карантин на Львівщині, оскільки показник нових випадків на 100 тисяч населення становить менше 11%.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!