5 Головних новин. Карантин у Львові знову не послабили та у Трускавці запрацюють санаторії

2404 0
Найважливіше за 30 червня.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

1. Карантин у Львові та області вкотре не послабили. У ЛОДА ситуацію з коронавірусом на Львівщині називають складною, але контрольованою. Як заявив заступник голови ЛОДА Іван Собко, Львівщина пережила пік коронавірусу, але й надалі Львів та приміські райони залишаються епіцентрами хвороби.

Читайте також: Хто в Україні найчастіше помирає від коронавірусної хвороби

Він також пояснив, чому у Львові не дозволяють відкривати садки. «Хто візьме на себе відповідальність, якщо завтра почнуть лягати в «Охматдит» перші хворі на Covid-19 діти», – сказав Іван Собко.

Нагадаємо, сьогодні Львівську ОДА пікетували батьки та власники приватних дитсадків з вимогою відкрити садочки.

2. На Львівщині зафіксували 143 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 30 червня на Львівщині лабораторно підтверджено 5 435 випадків інфікування коронавірусом. За весь період карантину одужали 747 людей, померли – 146.

За минулу добу лабораторні центри провели 1 098 ПЛР-тестів, нових – 482 ПЛР-тести. З них – 75 хворих. У роботу взяли 500 проб, а залишок у холодильнику становить 900 проб.

В Україні за добу 706 нових хворих на Covid-19. Разом – 44 334 особи. Вилікувалися – 19 115 (плюс 88), а померло 1 159 (плюс 12).

Читайте також: За яких умов в Україні можуть посилити карантин

3. ЄС дозволив відкрити кордони для окремих категорій українців. Зокрема, тим, хто їде на навчання, морякам, хто їде через ЄС транзитом, а також висококваліфікованим працівникам, якщо їх зайнятість необхідна з економічної точки зору і робота не може бути відкладена або виконана за кордоном.

Також зберігається дозвіл на в’їзд для тих категорій мешканців України, які досі підпадали під винятки, зокрема, членів родин громадян ЄС; тих, хто має посвідку на проживання у ЄС або аналогічний документ, сезонних працівників, дипломатів тощо.

4. Львівська залізниця відновлює з 30 червня залізничне сполучення Львова з Рівним. Поїзд вирушає з Рівного о 03:00, та прибуває у Львів 07:46, а зі Львова – о 18:00 та прибуває у Рівне 22:52;

Авіакомпанія МАУ у липні відновить рейс Київ – Львів. Зокрема, рейс з Києва до Львова виконуватиметься з 1 до 30 липня щоп’ятниці. У той же день зворотного рейсу в Київ не буде – літак повертатиметься в столицю у неділю.

Читайте також: У храмі у Вининках під шаром фарби знайшли унікальні фрески. Фото

Угорська бюджетна авіакомпанія WizzAir восени почне літати зі Львова в чеське місто Пардубіце. Сьогодні WizzAir відкрив продаж квитків, які можна придбати на сайті авіакомпанії.

5. У Трускавці комісія ТЕБ І НС від завтра дозволила роботу санаторіїв і готелів. Окрім того запрацюють масажно-лікувальні кабінети, окрім дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Також комісія дозволила роботу спортивних закладів, фітнес-центрів, спортивних майданчиків, стадіонів, басейнів. У місті запрацюють кафе і ресторани.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!