ЄС дозволив відкрити кордони для окремих категорій українців

6131 0
Із 1 липня ЄС скасовує заборону на в’їзд низці третіх країн, але України в цьому списку немає.
фото: mnen.tk

фото: mnen.tk

Рада Євросоюзу сьогодні, 30 червня, затвердила рішення, яким дозволила країнам-членам з 1 липня відкрити в’їзд для окремих категорій українців. Про це повідомляє Європейська правда.

Читайте також: ПЛР-проблема або Чи потрібний цей тест для виїзду за кордон

Попри те, що зберігається загальна заборона на некритичні поїздки мешканців України до Євросоюзу, з 1 липня в’їзд все ж з'явиться можливість перетнути кордон для окремих категорій українських громадян, а також громадян інших третіх країн.  

Держави-члени ЄС мають право відкривати в'їзд тим, хто їде на навчання, морякам, тим, хто їде через ЄС транзитом, а також висококваліфікованим працівникам, якщо їх зайнятість необхідна з економічної точки зору і робота не може бути відкладена або виконана за кордоном.

Також зберігається дозвіл на в'їзд для тих категорій мешканців України, які досі підпадали під винятки, зокрема, членів родин громадян ЄС; тих, хто має посвідку на проживання у ЄС або аналогічний документ, сезонних працівників, дипломатів тощо. 

Читайте також: Які країни відкриють свої кордони цього літа. Перелік і дати

Нагадаємо, що з 1 липня ЄС скасовує заборону на в’їзд низці третіх країн, але України в цьому списку немає.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!