5 Головних новин Львова. Нові правила карантину та до Львова приїде очільник МОЗ

10092 0
Найважливіше за 20 червня.
Фото Nico Benedickt для Unsplash

Фото Nico Benedickt для Unsplash

1. Уряд оприлюднив нові правила карантину. Зокрема, заборонено: Перебувати у громадських приміщеннях і в транспорті без масок та на вулиці без документів, що посвідчують особу;  Самовільно залишати місце ізоляції; Відвідувати навчальні заклади групами з-понад 10-ти людей, окрім учасників ЗНО; Проведення масових заходів за участі більше однієї людини на 5 квадратних метрів та із дистанцією менше 1,5 м між гостями; Перевезення пасажирів у кількості більшій, ніж є місць для сидіння (стосується і регулярних, і нерегулярних перевезень); Робота дитячих закладів оздоровлення та відпочинку; Перетин кордону іноземцями без страхового полісу.

Також в Україні надалі заборонена планова госпіталізація, окрім надання допомоги вагітним і новонародженим, онкохворим, надання невідкладної та паліативної медичної допомоги.

Читайте також: Лікарня швидкої допомоги у Львові купила систему для ПЛР-досліджень на коронавірус

2. На Львівщині зафіксували 139 нових випадків інфікування коронавірусом. Напередодні 142 пацієнта. Нагадаємо, 17 червня в області був зафіксований «абсолютний рекорд» кількості нових хворих на Covid-19 – 171 особа.

Загалом станом на 20 червня на Львівщині лабораторно підтверджено 3 679 випадків інфікування коронавірусом.

За минулу добу лабораторні центри провели 789 ПЛР-тестів. Із цих проб новими є 589, позитивними – 84 особи.

В Україні за добу 841 новий хворий на Covid-19. Разом – 35 825 особи. Вилікувалися – 16 406 (плюс 373), а померло 994 (плюс 9).

Читайте також: Частину Хуторівки закривають для проїзду. Як об’їхати

3. Суд у Львові обрав запобіжний захід – арешт без права внесення застави – підозрюваному у нарузі над підлітком.

18 червня батьки 12-річного хлопця повідомили, що він пропав під час прогулянки на Левандівці. Згодом хлопчик прийшов додому і розповів про те, що сталось. Підозрюваного – 18-річного львів'янина – поліція затримала того ж дня.

4. В Офісі президента анонсували візит на Львівщину міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

«Планує відвідати Львівську та Закарпатську області. Ці регіони – серед лідерів за кількістю інфікованих», – ідеться в повідомленні.

Проте у президента не уточнили, коли саме планується приїзд урядовця. Раніше через ситуацію із захворюваністю Львівщину відвідав прем'єр Шмигаль, але зустріч із керівництвом області відбулась за зачиненими дверима.

Читайте також: У ще одному футбольному клубі Львова гравці захворіли на коронавірус

5. «Роза вітрів» відновила авіасполучення Київ – Львів. Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького відновив перевезення пасажирів учора, 19 червня, прийнявши перші міжнародні рейси із Дортмунда, Берліна та Гданська.

Сьогодні ж, 20 червня, аеропорт прийняв міжнародний рейс WizzAir з Лондона та перший внутрішній рейс – «Роза вітрів» відновила авіасполучення між Львовом і Києвом.

Гарного Вам вечора!

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!