5 Головних новин Львова: Обласні перевізники виїхали на маршрути та покарання за відсутність маски посилять

4023 0
Найважливіше за 16 червня.
Фото Darya Tryfanava для Unsplash

Фото Darya Tryfanava для Unsplash

1. Обласні перевізники Львівщини почали виїжджати на маршрути. Цього тижня на Львівщині почали курсувати автобуси до Східниці, Трускавця, Дрогобича, Шкла, а також побільшало рейсів на маршруті Львів – Золочів. Проте, як каже заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень, наразі немає жодних додаткових протоколів чи дозвільних документів, які б дозволяли відновлювати обласні перевезення. Водночас, керівник автостанції №2 у Львові Ігор Дума каже, що перевізники виїхали на маршрути, виключно згідно з правилами, що діють під час карантину.

Читання також: СБУ викрила на Львівщині російську «ботоферму»

2. На Львівщині коронавірус виявили за добу у 139 осіб (напередодні було 136) – 89 з них, це мешканці Львова. Загалом на Львівщині на коронавірусну хворобу захворіли 3 072 осіб. Натомість 639 пацієнти вже одужали. Зафіксували чотири нових випадки смертей від Covid-19. Загалом від початку пандемії в області загинуло уже 100 людей (плюс 4 за добу).

В Україні лабораторно підтвердили 666 випадки інфікування коронавірусом (напередодні 656). Загалом – 32 476 пацієнтів.

3. В Україні хочуть посилити покарання за відсутність маски у приміщеннях і транспорті. Кабмін готовий посилити адмінвідповідальність за відсутність маски на людині у приміщеннях і транспорті під час карантину. Оскільки, як зазначив прем’єр Шмигаль, послаблення карантину суспільство сприйняло як його скасування.

Читання також: У Сихівському райсуді виявили коронавірус

4. Дошкілля під ударом. Приватні садочки у Львові опинилися на межі закриття. У приватних садках Львова – понад тисяча дітей та 300 працівників. У липні садки опиняться під загрозою повного закриття. Вони терплять збитки від карантину щомісяця 2,5 млн грн.

5. Львів затоплює і що з цим робити? Львів вчергове «потопає» від надмірних дощів. Для прикладу, буревій, який пройшов містом 10 червня, виривав дерева з корінням, підтопив цокольні приміщення будівель та знищив частину міської інфраструктури. Як проблему сильних злив вирішують у світі – еколог, голова ГО «Плато» Микола Рябика.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!