Обласні перевізники Львівщини почали виїжджати на маршрути. Чи законно це

25311 0
Перевізники частково виїхали на обласні маршрути, як спеціальні перевезення.
Фото: Наталія Лазарович

Фото: Наталія Лазарович

Цього тижня на Львівщині почали курсувати автобуси до Східниці, Трускавця, Дрогобича, Шкла, а також побільшало рейсів на маршруті Львів – Золочів. Проте наразі немає жодних додаткових протоколів чи дозвільних документів, які б дозволяли відновлювати обласні перевезення. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

«Усе залишається в такому режимі, як було минулого тижня, без юридичних змін. Таке курсування не є законним. Зараз, поки не відновленні перевезення, єдині органи, які можуть на це впливати, є Національна поліція та "Укртрансбезпека"», – каже він.

Водночас керівник автостанції №2 у Львові Ігор Дума підтвердив Tvoemisto.tv, що перевізники частково виїхали на обласні маршрути, однак виключно згідно з правилами, що діють під час карантину.

Читайте також: Безпечний проїзд. Як позбутися готівки у громадському транспорті Львова

«За договорами, укладеними з закладами охорони здоров’я, з погодженими схемами та розкладами рухи та дотриманням всіх карантинних обмежень: масок, рукавичок, сидячі місця тощо. Спеціальні перевезення збільшили, бо ми побачили, що останнім часом автобусів не вистачає, тому додатково уклали договори і в такому режимі продовжуємо працювати», – додає він.

Окрім цього, дозволи на перевезення в поліції перевізники кажуть, що отримали.

Нагадаємо, що перевізники Львівщини впродовж тижня пікетують Львівську ОДА з вимогою дозволити відновити роботу транспорту з дотриманням карантинних обмежень. Натомість у ЛОДА вже кілька тижнів відкладають послаблення карантину, що б дозволило відновити роботу транспорту, через стрімкий ріст кількості хворих у Львові та області.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!