5 Головних новин. Епідеміологи розслідують спалах Covid-19 у церквах та як у Львові святкуватимуть День Незалежності

3175 0
Найважливіше за 19 серпня.
Фото: Asia Chuiko FOR UNSPLASH

Фото: Asia Chuiko FOR UNSPLASH

4. Як епідеміологи розслідують спалах коронавірусу у церквах Львівщини. Директор Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Роман Павлів у відповідь на запит Tvoemisto.tv розповів, що «аналіз епідемічної ситуації у Львівській області щодо захворюваності на Covid-19 свідчить про те, що, крім іншого, ймовірним джерелом інфікування може бути перебування людей у церквах під час богослужінь та непоодинокі випадки захворювань даною хворобою церковнослужителів».

Читайте також: У Львові офіційно скасували цьогорічний книжковий ярмарок «Форуму видавців» 

Так, з початку пандемії у Жовківському районі захворіли п’ятеро священників, у Яворівському районі – шестеро церковнослужителів п’яти населених пунктів.

Він також нагадує про спалахи коронавірусної інфекції у монастирі села Крехів Жовківського району, у лаврі села Унів Перемишлянського району.

2. В області зафіксували 188 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 19 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 12 448 випадків. За весь період карантину одужали 3 450 людей, померли – 338.

Читайте також: На Львівщині стартує будівництво об’їзної дороги Трускавця

Лабораторні центри провели 1 658 ПЛР-тестів. У холодильнику залишається 583 проби.

В Україні за добу 1 967 нових хворих на Covid-19. Разом – 96 403 особи. Вилікувалися – 49 737 (плюс 812), а померло 2 144 (плюс 28).

3. Львівський кардинал Мар’ян Яворський перебуває перебуває у польській лікарні у важкому стані. Як повідомляє Львівська Архідієцезія Римо-католицької церкви, Кардиналові – 93 роки.

Зазначається, що він перебуває у кардіологічному відділенні.

4. У Львові почалася друга хвиля зарахування дітей до садочків. Сьогодні о 18.00 год закрили функцію редагування електронних заявок на зарахування дітей до дитячих садків Львова, щоб сформувати остаточні електронні списки.

Завтра, 20 серпня, батькам, чиї діти будуть зараховані, прийде смс-повідомлення про зарахування дитини до обраного закладу дошкільної освіти. Якщо його не буде, в електронному кабінеті зміниться статус на «зараховано у заклад…».

Читайте також: Найбільше хворих на коронавірус суддів – у Львівській області

5. У Львові святкування до Дня незалежності відбуватимуться на свіжому повітрі – у парках,скверах та на площах. Містян, які захочуть їх відвідати, закликають дбати про свою безпеку та дотримуватись протиепідемічних правил.

Святкування розпочнеться з подяки Героям, які віддали життя за незалежність. Заходи відбудуться на Личаківському цвинтарі і на Меморіалі Небесної Сотні.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!