5 Головних новин. Скільки в Україні ліжок для хворих на Covid-19 та зміни у русі приміських потягів зі Львова

2234 0
Найважливіше за 16 серпня.
Фото: Darya Tryfanava FOR UNSPLASH

Фото: Darya Tryfanava FOR UNSPLASH

1. У МОЗ розповіли, скільки ліжок для хворих на Covid-19 є в Україні. За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, для цього виділено близько 34 тисяч ліжок. Ліжок з підведеним киснем в Україні є 9,5 тисяч. Державна комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій доручила головам обласних адміністрацій ще облаштувати додаткові.

Щодо апаратів штучної вентиляції легень, то в Україні їх, каже Степанов, є 3,7 тисяч.

Читайте також: У яких районах Львівщини найбільше хворих на Covid-19. Свіжа статистика

2. В області зафіксували 127 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 16 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 11 951 випадків. За весь період карантину одужали 3 240 людей, померли – 328.

Лабораторні центри провели 615 ПЛР-тестів. У холодильнику залишається 744 проби.

В Україні за добу 1 637 нових хворих на Covid-19. Разом – 91 356 особи. Вилікувалися – 47 822 (плюс 392), а померло 2 068 (плюс 24).

3. Деякі приміські потяги зі Львова від завтра курсуватимуть зі змінами.Так, потяги Самбір – Стрий та у зворотному напрямку курсуватимуть до і зі станції Дрогобич.

Читайте також: У Верховній Раді пропонують реструктуризувати борги українців за комуналку

Також потяги Львів – Сянки – Львів курсуватимуть без зупинок у Самборі, а потяг Рівне – Львів – Здолбунів і у зворотному напрямку курсуватиме без зупинки на станції Дубно (Рівненська область).

4. У Львові на зупинці навпроти пам’ятнику королю Данилу Галицькому автівка збила жінку на тротуарі.

На відео видно, як автівка виїхала на тротуар, яким ішли люди, та збила жінку, яка не встигла відскочити. Також біля неї була жінка з дитиною, які відбігли в сторону. Потерпілу госпіталізували. Пізніше жінка пояснила виїзд на тротуар технічною несправністю авто. Це має з’ясувати експертиза.

5. Як у Львові лікують 450-річний дуб. У Львові на вул. Шептицьких арборист із Києва Володимир Ветроградський лікує дуб, якому понад 450 років.

Читайте також: За минулу добу на Covid-19 у світі захворіла рекордна кількість людей

Наразі дерево почистили від цементу та каміння, якими мешканці та комунальники намагались заробити дупло дуба. Також спеціаліст обробив стовбур та почистив дерево від сірчаного грибу, що один з мешканців двору вирощував на ньому.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!