Як у Львові лікують 450-річний дуб. Фото

3356 0
Із дерева витягнули цемент, а коріння почитсили від сміття, що складали на ньому.
Фото: Олександра Бодняк/Твоє місто

Фото: Олександра Бодняк/Твоє місто

У Львові на вул. Шептицьких арборист із Києва Володимир Ветроградський лікує дуб, якому понад 450 років. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомляє керівниця управління екології ЛМР Олександра Сладкова.

Наразі дерево почистили від цементу та каміння, якими мешканці та комунальники намагались заробити дупло дуба. Також спеціаліст обробив стовбур та почистив дерево від сірчаного грибу, що один з мешканців двору вирощував на ньому.

Фото: Олександра Сладкова/Фейсбук

На дерево також чекає коригування зрізів великих гілок, розчистка внутрішніх дупел та, імовірно, полімерне пломбування.

Читайте також: Дерева Твого міста. Як між гамірних вулиць Львова тихо живе 450-літній дуб

Полімерне пломбування – це дорогий, але сучасний і дієвий спосіб лікування дерев.

«З полімеру роблять «пломби» для порожнин дерева, це прийшло зі стоматології. Таке лікування дороге, тому що порожнини дуже великі, а полімери – дорогі. Вони виготовляються індивідуально під дерево, щоб дуб думав, що це відросла його рідна деревина і продовжував її нарощувати», – розповіла раніше Tvoemisto.tv Олександра Сладкова.

Нагадаємо, у бюджеті міста цьогоріч заклали кошти на лікування кількох старих дубів, зокрема, дубу у сквері святого Юра та на вул. Бандери – Митрополита Андрея.

Окрім того, київський арборист Володимир Ветроградський допоміг убезпечити після буревію ще кілька старих дерев у Львові – це, зокрема, гінкго на Гуцульській та пурпуролистий бук в сквері Просвіти. В управлінні екології сподіваються, що це допоможе деревам відновитись після зламів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!