5 Головних новин. ЗНО з української мови та від Covid-19 вилікували чоловіка, хворого на туберкульоз

2126 0
Найважливіше за 29 червня.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

1. Завтра відбудеться ЗНО з української мови та літератури. Про що варто пам’ятати. Початок тестування – об 11 годині. Та для уникнення скупчень біля входу до пункту тестування пускати учасників почнуть з 9:50. У запрошенні-перепустці кожного учасника зазначили проміжок часу, протягом якого йому рекомендують прибути до пункту тестування і пройти процедуру допуску. Перед входом до пункту тестування учасникам вимірятимуть температуру тіла та перевірять, чи є ознаки респіраторного захворювання.

Читайте також: Кабмін скасував обов'язкову обсервацію після повернення з «червоної зони». Але є умова

2. На Львівщині зафіксували 115 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 29 червня на Львівщині лабораторно підтверджено 5 292 випадків інфікування коронавірусом. За весь період карантину одужали 741 людей, померли – 143.

За минулу добу лабораторні центри провели 595 лабораторних досліджень на коронавірусну хворобу. Із них 495 – це нові проби, інфікованих – 107 осіб.

В Україні за добу 646 нових хворих на Covid-19. Разом – 43 628 особи. Вилікувалися – 19 027 (плюс 93), а померло 1 147 (плюс 18).

Читайте також: Які документи потрібні для поїздки за кордон автівкою. МВС запустило онлайн-сервіс для перевірки

3. У Львові в Центрі легеневого здоров’я вилікували від коронавірусу чоловіка, хворого на туберкульоз. «Є дуже багато версій з приводу того, що пацієнти з туберкульозом або з вакцинацією БЦЖ мають низьку захворюваність на Covid-19. Довести це наразі практично неможливо – eвесь світ працює над дослідженням нюансів коронавірусної хвороби. Можливо, у нашому випадку спрацював принцип, за яким, якщо ніша зайнята одним збудником, то другий туди вже не дуже проникає. Але це тільки версія»,розповіла завідувачка 6-го фтизіатричного відділення ЦЛЗ Наталя Стадович.

4. Жодної маски і без дистанції. Кількадесят людей одночасно купались у джерелі в Раковці. Львів’янин Віктор Католик на своїй фейсбук-сторінці оприлюднив відео, зняте учора, 28 червня у джерелі в селі Раковець біля Львова. На ньому видно як кілька десятків людей без масок і без жодної дистанції одночасно ходять джерелом, вода у якому вважається цілющою.

Читайте також: Наступний мурал у Львові присвятять митрополиту Андрею Шептицькому

5. У Львові відкрили мурал на честь Василя Сліпака, а в Києві презентують пісню про нього. У Львові на вулиці Дорошенка, 9 сьогодні, 29 червня, відкрили мурал зі зображенням Василя Сліпака – всесвітньо відомого оперного співака та українського воїна в зоні АТО. На відкритті виступила чоловіча хорова капела Дударик.

Мурал допомагав створювати музикант із гурту «Гайдамаки» Олександр Ярмола, який також записав пісню про Василя Сліпака «Лицар».

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!