На правах реклами

5 міфів про вивчення англійської онлайн. Що заважає вивчати мову

541 0
Сьогодні для вивчення англійської мови не обов'язково відвідувати репетитора чи групові заняття у школах, для вивчення достатньо бажання, інтернет та час, адже сьогодні це можна робити онлайн із будь-якого куточка світу.

Онлайн-навчання стало популярним після пандемії COVID-19 та початку повномасштабної війни з рф. Ці події помітно вплинули на різні сфери, а особливо освітню.

Тепер у кожному навчальному закладі проводять дистанційні заняття. Це стосується і шкіл англійської. Проте досі час від часу виникають питання, чи достатньо ефективне навчання онлайн, аби повністю замінити ним стандартні уроки з викладачем віч-на-віч?

Розберемо основні тези, в які вірять люди щодо дистанційних занять, і дізнаємось, чому курси англійської онлайн — це все ж вдалий вибір.

Міф 1: практикувати мову онлайн неможливо, адже спілкування менше

Насправді якісно підготовлений онлайн-урок передбачає, що кожен студент достатньо часу приділяє комунікації з іншими студентами. А якщо йдеться про індивідуальні заняття, то змін взагалі не відбувається Адже викладач однаково перед людиною як онлайн, так і офлайн.

Платформи для комунікації, як-от Zoom, дозволяють виходити у спеціальні breakout rooms, де, відокремившись від загальної групи, студент може поспілкуватись та висловити свої думки одногрупнику.

Наприклад, цю практику використовують у Першому Кембриджському центрі. Працює це так: викладач створює такий план уроку, аби перерв на спілкування вистачило всім. І навіть якщо тема уроку присвячена іншій навичці, наприклад, письму, все одно у студентів має бути шанс обговорити завдання, тему, висловити попередні тези для тексту тощо.

Отож викладати для цілої групи в онлайні дещо складніше, але кваліфікований викладач використає такі методи планування уроку, з якими технічні проблеми не стануть перешкодою.

Міф 2: складно відстежити прогрес і отримати фідбек

Якщо є платформи для онлайн-дзвінків, то також є і платформи для відстежування навчання та його результатів. У Першому Кембриджському центрі таку функцію виконує особистий кабінет.

Там викладач дає домашнє завдання, пише відгуки на роботи та виставляє оцінки. Окремо можна бачити результати тестування, кількість занять, всю програму курсу та іншу важливу інформацію.

Є різного роду онлайн-платформи, які, наприклад, привʼязані до підручника, за яким навчаються студенти. Фактично це електронний журнал, в якому зберігаються всі дані про навчання.

Тому в такого формату є плюс: увесь прогрес можна побачити наочно, до того ж у зрозумілому форматі.

Міф 3: складно втримати увагу на онлайн-занятті

У такому випадку роль викладача важлива, однак і студент має подбати про ефективність власного навчання.

Вчитель орієнтується на вікову групу студентів, вподобання, інтереси, може окремо про це запитати під час обговорення. В онлайн-форматі є можливість надіслати посилання на цікаву статтю, показати відео, презентацію чи використати анімацію.

Всі ці інструменти застосовують у різних завданнях. Однак і студентам потрібно дотримуватись таких рекомендацій:

  • якщо ви навчаєтесь з дому, знайдіть місце та навіть одяг, який буде виключно для навчальних та робочих процесів. Не варто сідати за ноутбук в піжамі, як би зручно це не було, адже мозок сприймає таке оточення як сигнал для відпочинку;
  • вимкніть звук на телефоні та всі вхідні сповіщення, аби вони не відривали від уроку;
  • дотримуйтесь чіткого тайм-менеджменту: щотижня у вас має бути виділена певна кількість годин на навчання, і пропускати їх ні в якому разі не можна. Адже ефективність досягається лише завдяки систематичності.

Міф 4: навчатися онлайн дорожче, ніж офлайн

Здебільшого ціна на онлайн-уроки не відрізняється від ціни на офлайн. Вартість легко можна порівняти на сайті будь-якої мовної школи.

Загалом вона формується з урахуванням:

  • кваліфікації викладача, його сертифікатів та досвіду;
  • вартості підручників;
  • необхідності орендувати приміщення та/або закупівлі технічного обладнання (компʼютер, мікрофон, вебкамера тощо);
  • інших факторів.

 

Отож ви завжди зможете знайти для себе вигідний варіант. Крім того, онлайн навчатися дешевше, оскільки ви не витрачаєте грошей на:

  • дорогу, аби доїхати до місця проведення занять;
  • підручники, адже їх можна купити дешевше онлайн;
  • канцелярію, бо всі матеріали та завдання курсу є віртуальними.

 

Міф 5: оцінкам та сертифікатам з онлайн-курсів не можна довіряти

Оцінка — це не те, заради чого ви навчаєтесь. Це лише оформлення результату у певну вимірювану шкалу.

Тому кінцева мета — це багатий вокабуляр, більша свобода і впевненість у спілкуванні, розуміння всіх граматичних часів, покращена навичка аудіювання та інші.

Тобто ви самі маєте оцінити свої навички й по відчуттях зрозуміти, на скільки навчання було ефективним. Водночас повністю відкидати оцінки не варто, адже це також огляд ваших навичок від викладача, який бачить все з професійного погляду.

Памʼятайте, що слід привʼязуватись не скільки до цифри, скільки до фідбеку, огляду ваших досягнень від викладача.

Що ж до сертифікатів, то цифрові мають таку ж вагу, як і паперові. Якщо ви пройшли повний курс, здобули певні навички, вивчили нові теми й стали впевненішими в англійській, то онлайн-документ після завершення курсу буде достатнім підтвердженням.

Онлайн-сертифікати зручно прикріплювати до резюме, надсилати та зберігати у різних форматах. Та і, зрештою, їх завжди можна роздрукувати.

В будь-якому випадку, його охоче приймуть сучасні роботодавці або ж освітні заклади. Головне бути впевненими та показувати всі набуті знання вже під час подальшого навчання або роботи.

Відтак, для того, аби онлайн-вивчення англійської було ефективним, усі сторони процесу мають бути готовими до уроків. Викладачі мають усвідомлювати особливості «дистанційки» та обирати відповідні завдання, формати, і адаптовувати їх під потреби студентів.

Студенти ж повинні усвідомлено приходити на уроки та використовувати всі переваги онлайн-формату.

Вивчення англійської допускає багато підходів, зокрема, навчання з подкастами, фільмами, піснями та багато інших інтерактивних занять. Тому онлайн стає зручним та ефективним підходом до уроків в сучасному світі.

Якщо все збігається — вуаля! Ви потрапили на ідеальні курси англійської, які принесуть і задоволення, і очікуваний результат.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!