На правах реклами

5 переваг заняття пілатесом для того, щоб розслабитись після роботи

20656 0
Навіть коли ви страшенно заклопотані, можна знайти кілька хвилин для себе і свого тіла. Щоб розслабитись, найкраще підходять програми типу Mind&Body. Саме до них і належить пілатес. Пропонуємо ознайомитись з основними принципами та перевагами таких тренувань.

Пілатес - це система вправ, яка розрахована на створення сильного і гнучкого тіла. Головною його умовою є виконання вправ у повільному темпі, плавно, саме тому пілатес підходить навіть новачкам у фітнесі!

Щоправда, для того, аби заняття пілатесом принесли вам справжню користь, варто ознайомитись із його базовими принципами. До них належать:

1.    Контроль дихання — дуже важлива частина занять пілатесом. Багато з нас дихають поверхнево. Для ефективних тренувань, доведеться навчитися дихати глибоко. І це не так просто, як може здатися. Ідеальним диханням в системі Пілатеса є той тип, коли під час вдиху розширюється спина.

2.    Будь-яка вправа цього напряму спрямована на роботу над вирівнюванням тіла і на відновлення функціонального балансу м’язів. У першу чергу, це допомагає зняти навантаження з хребта, дозволяючи прокачувати м’язи спини.

3.    Виконання кожної з вправ потребує постійного контролю і зосередженості. Тільки-но ви втрачаєте контроль над тілом, ефективність тієї чи іншої вправи відразу знижується в рази.

4.    Вправи системи пілатес виконуються плавно, без ривків. Категорично заборонено робити різкі рухи чи відчувати дискомфорт під час виконання вправ.

З чого почати?

1. Починати заняття варто з усвідомленням, що це повільна програма, яка навряд чи допоможе вам створити рельєфне тіло за кілька місяців, проте навчить концентрації і зосередженості. Пілатес—універсальний, він підходить кожному. Після пілатесу серце не вистрибує з грудей, не з’являється задишка, але росте впевненість у собі, підвищується самооцінка і покращується ефективність рухової активності у повсякденному житті. Основне правило програми — напружуватись настільки багато, наскільки необхідно, настільки мало, наскільки можливо.

2. Пілатес корисний для тих, хто веде малорухливий спосіб життя, адже він сприяє зниженню болю в спині, покращенню рухливості суглобів та покращенню злагодженої роботи м’язів тазового дна. А ще це тренування позитивно впливає на емоційний стан, адже зникає тривога, підвищується настрій.

3. Запорукою успіху при заняттях пілатесом є регулярність. Коли ви спробуєте хоча б раз відвідати це тренування, вам схочеться на них повернутись, зникне втома і внутрішня напруга. Таке відчуття релаксу не виникає навіть після SPA-салону!

4. Тренер Polestar Pilates, викладач школи фітнес інструкторів Kiwi Fitness School Ірина Ішутіна обожнює цей напрям, адже її клієнтом може стати будь-хто віком від 10 і до 100 років і з будь-яким рівнем фізичної підготовки: «Без сумніву, одна із переваг методу Пілатес — це відновлення і реабілітація за допомогою руху після травм і родів. І, звісно, пілатес підходить тим, у кого є є проблеми з хребтом: сколіоз, дискові грижі, болі в спині різного походження.

викладач школи фітнес інструкторів Kiwi Fitness School Ірина Ішутіна

5. Пілатесом можна займатись без використання будь-якого обладнання, а також із малим обладнанням — міні-боли, фітболи, еспандери,  роли, рінги. А також використовуючи класичне габаритне обладнання — реформер, трапеція, стілець, коректор хребта, бочка. Протипоказанням до занять є лише гострий період захворювання. Іноді при окремих видах захворювань заборонені певні вправи. Вагітність, до слова, не є протипоказанням. Майбутній мамі заняття пілатесом допоможе підготуватись до важливої події в житті — народження здорового маляти».

Тож якщо ви шукаєте відчуття спокою, хочете відновити емоційну рівновагу чи просто навчитися контролювати свої думки, впевнено обирайте цей вид тренувань. Або ж коли перебуваєте у стані тривоги чи переживання, теж прямуйте на тренування за системою Пілатеса, там вас навчать, як цього позбутись, і знову почати тішитись життю. 

Підготувала Мар'яна Марчило


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!