Політична реклама

5 вимог львівських кельнерів до ідеального клієнта

3839 0
21 травня, у День кельнера, у Львові вже традиційно вітають офіціантів ресторанів та кафе. Серед них обирають кращих, а відвідувачі дарують улюбленим кельнерам квіти. Tvoemisto.tv дізналось, чого ще очікують львівські кельнери від гостей ресторанів і чи мріють вони про ідеального клієнта.
Дмитро Юрик / Фото: tvoemisto.tv

Дмитро Юрик / Фото: tvoemisto.tv

Про те, якими б офіціанти хотіли бачити клієнтів, Tvoemisto.tv розповів кельнер Дмитро Юрик, який працює у пивній ресторації «Кумпель».

Прислухатись до порад. Ідеальний клієнт – той, який завжди слухає порад кельнера. Я особливо люблю працювати з туристами. Їм завжди все цікаво, вони просять порад. І мені дуже приємно, коли я порадив щось і людині це сподобалось.

Повага. Другий аспект ідеального клієнта – аби він ставився з повагою і розумінням до нашої роботи. Ми не завжди можемо виконати замовлення чи прохання миттю. Звичайно, ми стараємось максимально догодити гостю. Та це не завжди вдається, особливо, коли працюєш одразу на кілька столиків.

Чайові. Звичайно, кельнери завжди чекають чайових. Їх розмір залежить виключно від гостя. Але знаю багато кельнерів, які вважають, що клієнт зобов’язаний залишати чайові. Гадаю, кельрнер має їх заробити. Набагато важливіше саме ставлення до роботи кельнера: якщо нашу роботу поважають, але з тих чи інших причин не залишають чайових, – не страшно.

Похвала. Чекаємо похвали від щирого серця. Приємно, коли дякують, чи коли приходять вдруге, впізнають, кажуть, що пам’ятають.

Критика. Хочемо чути всю критику, аби її аналізувати. Але є критика об’єктивна і суб’єктивна. Є примхи клієнтів, які ми можемо і мусимо виконати, а є ті, які не можемо, адже працюємо також і за правилами закладу.

Дмитро Юрик має досвід роботи у ресторанному бізнесі у Львові та Києві. Зокрема, кельнером чотири роки та рік барменом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!