5-річний хлопчик з Києва за два дні самостійно добрався до Польщі

16221 0
Небайдужі люди передавали дитину з рук в руки, доки він не добрався до Польщі.
Фото: Ольга Руднєва

Фото: Ольга Руднєва

5-річний Іван з Києва після того, як втратив зв’язок зі своїм батьком, самостійно вирушив до польського міста Хельм. Попутники передавали дитину з рук в руки, доки він не дістався до кордону із сусідньою державою. Історію маленького киянина опублікувала у Facebook директорка «Фонду Олени Пінчук» Ольга Руднєва.

Читайте також: «Все буде добре, сину». Репортаж з кордону, куди українців вигнала війна

Весь час поки хлопчик був у дорозі, на зв’язку з пересічними людьми, які були поряд з хлопчиком, була волонтерка Іра. Саме вона зустріла Іванка на кордоні.

«Це Іван. Йому 5 років. Два дні тому він вирушив з Києва після того, як був втрачений зв’язок з його батьком. Прості люди передавали його з рук в руки доки він не дістався Польщі. Це Іра, вона була весь цей час на зв’язку з пересічними людьми, які були поряд з Іваном і вчора вночі нарешті забрала його на кордоні. Я досі не можу повірити, що 5-річна дитина самостійно дісталася з Київа до Хельму», – розповідає Ольга Руднєва.

За декілька годин хлопчика вже забрала мама. Тепер він у безпеці.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!