Майже 70% українців вірять у вступ до Євросоюзу протягом п'яти років

914 0
Водночас майже 90% опитаних підтримали б вступ до ЄС у разі проведення референдуму.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

За результатами 13 загальнонаціонального опитування в умовах війни, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 18-19 червня, 69% опитаних українців вірять, що Україна вступить в ЄС у перспективі 5 років.

40% українців вважають, що вступ відбудеться протягом 1-2 років, 29% – до п’яти років.  ще 14% вірять, що Україна стане членом ЄС у наступні 5-10 років, 3% – за 10-20 років. Лише 7% не вірять, що Україна інтегрується до Європейського Союзу. 

Крім того, 87% опитаних підтримали б вступ України до Євросоюзу у разі проведення референдуму (проти – 4%, не проголосували б – 8%). 

Читайте також: Це буде великим поштовхом до змін». Що дасть Укаїні кандидатство в ЄС

Також за результатами опитування, іноземними очільниками, до яких українці ставляться найбільш позитивно, є президент Польщі Анджей Дуда та прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон. Понад 90% громадян України ставляться до них позитивно. До президента США Джо Байдена позитивно ставляться 89%, президента Литви Гітанаса Наусєди 73%, президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн71%, президента Туреччини Реджепа Ердогана 59%, президента Франції Еммануеля Макрона58%, президента Румунії Клауса Йоганніса50% (не знають його – 30%), прем’єр-міністра Італії Маріо Драгі 45% (не знають його – 25%), канцлера Німеччини Олафа Шольца 41%. До прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана переважає негативне ставлення – 53%. Позитивно ставляться до нього 20%, не знають його – 20%.  Абсолютна більшість респондентів негативно ставляться до очільників Білорусі (95%) та росії (98%). 

Нагадаємо, що 17 червня єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата на вступ до Євросоюзу. Остаточне рішення лідери європейських країн ухвалять на саміті 23-24 червня. З переліком вимог до України можна ознайомитися тут.

Про реформи, які варто провести Україні для вступу в ЄС, як бути з країнами, які проти надання Україні статусу кандидата і скільки часу може минати від статусу кандидата до члена ЄС, Tvoemisto.tv дізнавалося у експертів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!