71% українців вважають обмеження для невакцинованих порушенням прав. Опитування

1390 0
55% підтримують обов’язкову вакцинацію представників певних сфер (вчителі, медики, державні службовці).
Photo by Elena Mozhvilo on Unsplash

Photo by Elena Mozhvilo on Unsplash

Майже три чверті – 71% українців – вважають порушенням прав запровадження обмежень для невакцинованих людей. Усього 26% мають протилежну думку. Про це свідчать результати нового дослідження Соціологічної групи «Рейтинг», яке проводили протягом 10-13 листопада. 

За результатами опитування, 46% громадян кажуть, що вже вакцинувалися (перше, або ж друге щеплення). 16% вказали, що готові вакцинуватися, 36% – не готові. Важливо розуміти, що опитування відбувалося лише серед дорослого населення України, тоді як офіційна статистика кількості вакцинованих виводиться серед усього населення. За останній місяць зросла кількість тих, хто зробив щеплення (з 36 до 46%). Відносно більше тих, хто не бажає вакцинуватися, серед молодих респондентів. 

Читайте також: Коли вдасться подолати пандемію. У ВООЗ кажуть, що ми на середині шляху

55% підтримують обов’язкову вакцинацію представників певних сфер (вчителі, медики, державні службовці), 35% – проти цього. Заборону відвідувати громадські заклади без сертифікату вакцинації або тесту підтримує майже 40%, проти – 53%. Заборону користуватися громадським транспортом – майже 30%, натомість не підтримують – 65%.

Загалом обов’язкову вакцинацію представників певних сфер,  а також перебування у громадських місцях лише з Covid-сертифікатом або тестом більше підтримують старші опитані, мешканці Києва і центру, а також ті, хто мають щеплення або лояльні до вакцинації.

Читайте також: 43% українців досі не готові вакцинуватися від коронавірусу. Результати дослідження

Додамо, що опитування проводили серед населення України віком від 18 років і старших в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера. Вибіркова сукупність становить  2 500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!