Коли вдасться подолати пандемію. У ВООЗ кажуть, що ми на середині шляху

1907 0
У організації заявляють, що подібні віруси розвиваються приблизно два роки.
Фото: freepik

Фото: freepik

До завершення пандемії коронавірусу ще далеко, світ тільки на середині шляху, про це заявляють у Всесвітній організації охорони здоров'я, інформує «НВ».

Читайте також: Україна може безкоштовно отримати від COVAX удвічі більше доз вакцини

Директор Європейського бюро ВООЗ Ганс Клюге зазначив, що світ перебуває лише на середині шляху у боротьбі із пандемією. «Є загальне знання про те, що подібні віруси розвиваються приблизно два роки, тому ми поки що тільки на середині шляху», –  сказав Клюге.

Також він зазначив, що організації складно прогнозував, як розвиватиметься ситуація із корона вірусом у світі, тому, що усе дуже непередбачувано.

«Як тільки заходи профілактики, локдауну та зусиль з контролю над вірусом активно застосуються, він піде на спад. Варто розслабитися – і ми знову бачимо швидке зростання кількості хворих», – додав Клюге.

Читайте також: Локдаун вводять з 8 січня. Що працюватиме, а що – ні

Нагадаємо, за весь час пандемії в Україні захворіло 1 012 167 осіб, одужало – 646 772 особи. Летальних випадків – 17 581. 

Додамо, в Україні із 8 по 24 січня 2021 року триватиме жорсткий карантин. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!