Сімох перевізників відключили від системи «Шлях» за незаконне переправляння ухилянтів за кордон

1669 0
Три приватних товариства та чотири ФОПи причетні до перевезення чоловіків призовного віку.
Фото: Державне бюро розслідування

Фото: Державне бюро розслідування

Сім перевізників, які незаконно переправляли військовозобов’язаних через державний кордон, відключать від системи «Шлях». Таке рішення ухвалила Комісія з питань припинення доступу ліцензіатів до Єдиного комплексу інформаційних систем Укртрансбезпеки. Про це повідомили у Державному бюро розслідування.

Працівники Державного бюро розслідувань з’ясували, що три приватних товариства та чотири ФОПи у період дії воєнного стану були причетні до організації перевезення чоловіків призовного віку через кордон. Оформлені перевізниками водії упродовж 60 днів не повернулися в Україну. Це порушення встановлених правил перетину державного кордону було зафіксовано ДБР.

Читайте також: У Винниках проводять обшуки на тютюновій фабриці

Нагадаємо, що відтепер виїзд за кордон регулює постанова Кабміну № 69 «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України». Відповідно до постанови, Львівська ОВА змінила форму звернення щодо отримання дозволу на виїзд за межі України з гуманітарною метою. Система «Шлях», з допомогою якої водії призовного віку можуть перетинати кордон, якщо вони перевозять гуманітарну допомогу або медичні вантажі, запрацювала в Україні 17 березня цього року.

Як вона працює і з чим пов'язані проблеми із перетином кордону для волонтерів, Тvoemisto.tv пояснило у матеріалі тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!