90% українців вважають, що необхідно завдавати ударів по території росії. Дослідження

1263 0
Лише 7% опитаних не підтримали нанесення ударів по росії.
Фото: reuters

Фото: reuters

90% українців вважають, що необхідно завдати ударів по території росії. Про це свідчать результати дослідження Київського міжнародного інституту соціології, яке проводили з 14 по 22 лютого 2023 року у форматі телефонних інтерв'ю. 

Утім є відмінність у поглядах, по яких об’єктах потрібно завдавати удари: 38% говорять, що лише по військових об’єктах і майже стільки ж, а саме 39%, вказують на військові об’єкти та об’єкти енергетичної інфраструктури. Крім цього, 13% опитаних вважають, що удари мають наноситись взагалі по всіх об’єктах, навіть по цивільному населенню, як це робить сама росія. Лише 7% респондентів не підтримали завдання ударів по росії.



 

Додамо, що за словами виконавчого директора КМІС Антона Грушецького, на півдні і сході абсолютна більшість громадян підтримує удари по території росії. До того ж, значна частина вважає, що не варто обмежуватись лише військовими об’єктами.

Читайте також: 95% українців вірять у перемогу у війні, – опитування

У соціологічному інституті зазначають, що навіть серед респондентів, які готові до територіальних поступок в обмін на мир, 79% вважають, що необхідно завдавати удари по території рф.

«Разом з цим важливо і бачити, що переважно дискусія має місце щодо того, чи, окрім військових об’єктів, варто завдавати ударів по енергетичних , що, вочевидь, відображає бажання відплати та «відчути на своїй шкурі», як це бути тривалий час без електроенергії. Досить мало респондентів, враховуючи жахіття воєнних злочинів, скоєних тими ж «простими росіянами» в Україні, та враховуючи щиру підтримку переважною більшістю росіян війни проти України, хотіли б і ударів по населенню росії. Українці попри все зберігають не тільки єдність, а й людяність», – йдеться в повідомленні.

Додамо, що опитування проводили серед 2002 респондентів, старших 18 років, громадян України. До вибірки не включали мешканців тимчасово окупованих територій (АР Крим, м. Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей). За звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% – для показників, близьких до 10%, 1,1% – для показників, близьких до 5%. За умов війни, крім зазначеної формальної похибки, додається певне систематичне відхилення.

Читайте також: «64% впевнені, що повернуться». В Польщі провели опитування серед українських біженців

Нагадаємо, що через рік від початку повномасштабного вторгнення 95% опитаних українців вірять, що Україна переможе у війні.  Серед них 63% вважає, що для перемоги потрібно не менше півроку.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!