93% українців довіряють Збройним Силам – опитування

826 0
Більшість респондентів висловили недовіру політичним партіям та державному апарату.
ФОТО: PEXELS

ФОТО: PEXELS

Серед державних та суспільних інститутів найбільше українці довіряють Збройним Силам України. Про це свідчать результати соціологічного опитування Центру Разумкова.

Серед державних та суспільних інститутів найчастіше довіра висловили до Збройних Сил України (їм довіряють 93% опитаних), добровольчих загонів (85%) та волонтерських організацій (84%). Водночас до Президента України висловили довіру 72%, а до Міністерства оборони України – 71%. Церкві довіряють 59% респондентів.

Більшість респондентів висловили недовіру політичним партіям (не довіряють 74%), державному апарату (чиновникам) (72%), судам (70%), Верховній Раді України (64%), прокуратурі (61%), Уряду України (60%), комерційним банкам (59%), Національному антикорупційному бюро України (53%), Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (52%), Національному агентству з питань запобігання корупції (52%).

Читайте також: Як українці подорожують під час війни. Опитування

Серед політиків, посадовців, громадських діячів, журналістів, рівень довіри до яких оцінювався під час цього дослідження, найбільше респонденти довіряють В.Зеленському (75%), В. Кіму (64%) та С. Притулі (51%). Частіше висловлювали довіру, ніж недовіру, до М. Подоляка (45% і 30%) та В.Кличка (відповідно 44% і 39,5%).

Нагадаємо, що більшість українців вважають, що за корупцію в уряді та військових адміністраціях несе відповідальність президент Володимир Зеленський. 

________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!