93% українців вірять у перемогу над Росією. Результати дослідження

1397 0
Половина опитаних сподівається, що Україна зможе перемогти у війні з Росією вже у найближчі кілька тижнів.
Фото: stopcor.org

Фото: stopcor.org

Віра у перемогу України над російськими загарбниками залишається на найвищому рівні – 93% опитаних вірять у те, що Україна зможе відбити напад ворога. Впевненість у перемозі переважає в усіх регіонах країни. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», яке проводили 18 березня.

Половина (47%) опитаних сподівається, що Україна зможе перемогти у війні з Росією вже у найближчі кілька тижнів. Чверть (23%) вважають, що війна триватиме кілька місяців. Тільки 12% думають, що війна закінчиться за півроку-рік чи більше. Тих, хто взагалі не вірить в перемогу, практично немає. 17% поки не змогли відповісти на це питання. 

Читайте також: «Я не геройка, просто хочу жити заради України». Історія киянки, яка не їде з міста

Додамо, що опитування проводили серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибіркова сукупність становить 1000 респондентів. Метод опитування – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,1%.

Читайте також: «Відбувся справжній злам. Війна стала європейською», – Олексій Резніков

Нагадаємо, відповідно до цього ж опитування, прямі переговори президента України Володимира Зеленського з лідером РФ Путіним щодо припинення війни підтримують 74%, а чверть – не підтримують. Трохи більше прихильників прямих переговорів на Півдні й Сході, але і в інших регіонах також таких більшість



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!