«Відбувся справжній злам. Війна стала Європейською», – Олексій Резніков

1201 0
Уже пів-Європи збирає, пакує, везе нам зброю і засоби бронезахисту, а коло держав, які надають реальну допомогу, значно збільшилося.
Фото: REUTERS/Maksim Levin

Фото: REUTERS/Maksim Levin

Міністр оборони України Олексій Резніков укотре звернувся до громадян нашої країни. За його словами, вчора відбувся справжній злам, коли війна стала Європейською. Так, її нарешті усвідомили.

«96 годин спротиву. 4 доби звитяги, мужності, самовідданості і віри. Час захоплення співгромадянами, які тримають стрій поряд. Болю за тими, хто відав життя за Україну. Люті на ворога, який вбиває наших жінок та дітей, руйнує мирні міста. І впевненості у тому, що він буде покараний! Обов’язково покараний! Жорстко, невідворотньо. Адже вчора відбувся справжній злам. Війна стала Європейською. Її нарешті так усвідомили.

Читайте також: П'ятий день війни. Перемовини з Росією та погрози Путіна

Уже зараз пів-Європи збирає, пакує, везе нам зброю і засоби бронезахисту. Коло держав, які надають реальну допомогу, значно збільшилося. Збільшилися її масштаби. Європа вже надала тимчасовий прихисток десяткам тисяч тих, кого ми хочемо зберегти найбільше – нашій малечі та її мамам. Без усіляких формальностей. Як своїм. Зараз на заході у нас насправді немає кордону. Але підтримка є і на півдні, і на Далекому Сході, і за Атлантикою.

Усе це – заслуга наших захисників і захисниць, усього українського народу. Який відмовився коритися оскаженілому тирану. І який неодмінно переможе. Україна переможе! Слава Україні!», – йдеться в його зверненні.

Нагадаємо, що орієнтовні втрати російської армії станом на ранок п'ятого дня вторгнення в Україну становлять 5300 особового складу. Вона зазначає, що інформація орієнтовна і може уточнюватись, оскільки ії вкрай складно отримувати після бою, бо командири насамперед зосереджуються на веденні бою. Детальніше про втрати окупанта читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!