​​ На Львівщині троє дітей отримали прийомну сім’ю – ОВА

1733 0
Коротко про головні події минулої доби.
Фото: Львівська ОВА

Фото: Львівська ОВА

Усиновлення. Ще троє дітей на Львівщині отримали сім’ю. Символічно, на Благовіщення, Михайло та Ірина Процик, які проживають у Жовтанцях, стали батьками для трьох дітей. Тепер сім’я – дитячий будинок сімейного типу, адже виховуватиме шістьох дітей. Подружжя вже має досвід прийомного батьківства, воно виховало вісьмох дітей, про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Повітряна тривога. Доба минула без повітряних тривог.

Переселенці. Евакуаційними потягами зі зон активних бойових дій у Львівську область приїхали ще 48 людей.

До Перемишля з нашої області потягами вирушили 1430 вимушених переселенців.

Державні нагороди. Орденом «За Мужність» ІІІ ступеня нагородили (посмертно) військовослужбовця з Миколаївської громади Стрийського району – Василя Стегнія.

Герой був добровольцем батальйону ОУН. Захищав країну від ворога від початку poсійськo-української війни.

Загинув 28 квітня 2022 року під час мінометного обстрілу позиції поблизу Баштанки (Миколаївська область). Вічна пам’ять нашому земляку. Щирі співчуття рідним.

У селі Попелі Бориславської громади відкрили пам’ятну дошку Івану Барщику. Чоловік загинув 23 березня 2022 року у бою з poсійcькими окупантами у Золотому на Луганщині. Був учасником АТО.

Іван Барщик також нагороджений (посмертно) Орденом «За мужність» III ступеня. Пам’ятаємо.

Освіта. На Львівщині провели Всеукраїнську учнівську олімпіаду з української мови та літератури. У ній взяли участь 102 учні 8-11 класів з 21 області України та Києва.

У нашій області напрацьовують спроможну мережу закладів охорони здоров’я. До 11 квітня громади повинні представити своє бачення.

На Стрийщині дітям з пільгових категорій роздали майже 500 комплектів одягу від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Маленькі жителі району отримали теплі речі та взуття. Крім того, дошкільнятам (4-6 років) з пільгових категорій та дітям зі сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, роздадуть у районі 1400 рюкзаків з канцелярським приладдям.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!