Абрамович, Дерипаска, Міллєр та інші. Британія розширила санкції проти російських олігархів

1136 0
Статки цих олігархів сумарно становлять 15 млрд доларів.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Британія запровадила нові санкції проти семи російських олігархів та доповнила перелік, зокрема, Романом Абрамовичем, Олегом Дерипаскою та головою Газпрому Міллєром. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на уряд Британії.

Статки цих олігархів сумарно становлять 15 млрд доларів. Під новими санкціями всі вони потрапляють під замороження всіх активів у Сполученому Королівстві та заборону на перетин кордону. Громадянам Британії заборонено вступати у будь-яку фінансову діяльність з ними.

Читайте також: США запровадять санкції проти Путіна

Також мільярдери потрапляють під транспортні санкцій, що означає заборону на перетин будь-яким російським повітряним судном британського кордону, а у випадку порушення влада може конфіскувати літак. 

Під санкціями опинилися сім олігархів:

  • Роман Абрамович, акціонер сталевих гігантів Евраз та Норильський нікель, власник ФК «Челсі». Статки сягають 9 млрд доларів. Один з небагатьох олігархів, який за Путіна втримує свою присутність ще з 90-х. Британія є першою, хто запровадив проти нього санкції;
  • Олег Дерипаска, акціонер En+ Group, статки у 2 млрд доларів. Він володіє багатомільярдним портфорліо нерухомості в Британії та перебуває під санкціями США з 2018 року;
  • Ігор Сєчін, виконавчий директор Роснєфті та близький друг Путіна, перебуває під санкціями США та ЄС;
  • Андрєй Костін, голова ради директорів ВТБ банку, близький друг Путіна та стабільно підтримує ініціативи Кремля через ВТБ банк, його статні оцінюють у 379 млн фунтів;
  • Алєксєй Міллєр, виконавчий директор Газпрому, який працює в режимі Путіна ще з 90-х, також під санкціями США;
  • Ніколай Токарєв, президент російської держкомпанії Транснєфть, який у 80-х працював з Путіним в КГБ, під санкціями США та ЄС;
  • Дмітрій Лєбєдєв, голова ради директорів Банку Росія, який називають «особистим банком Кремля», ще з 2016 року перебуває під санкціями США.

 

«Сьогоднішні санкції ще раз показують, що олігархам і клептократам не місце в нашій економіці чи суспільстві. Маючи тісні зв’язки з Путіним, вони причетні до його агресії. Кров українського народу на їхніх руках», – додає міністерка закордонних справ Ліз Трасс.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України оприлюднило список компаній, які вирішили залишитися в Росії. У ньому понад 50 міжнародні компанії, зокрема Huawei, Bosch, Herbalife, «Ашан», Metro, Raiffeisen Bank, Pfizer та інші. МЗС звертається до них, аби вони переглянули свою позицію щодо окупанта.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!