Аграрії Львівщини матимуть пальне для посівної, – Козицький

2042 0
Деякі автозаправки готові бензовозами постачати пальне на господарства.
Photo by roberto bernardi on Unsplash

Photo by roberto bernardi on Unsplash

Для потреб посівної аграрні підприємства Львівщини будуть забезпечені пальним. У цьому запевнив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Читайте також: «Мусимо сіяти, треба годувати всю Україну». Як Львівщина готується до посівної

За його словами, представники АЗС зазначили, що проблем із постачанням дизельного пального в області немає. Деякі АЗС продають пальне в обмеженому об’ємі, а автозаправки «ОККО» готові бензовозами постачати пальне на господарства.

Щоб розрахувати необхідну кількість пального, Львівська ОВА надасть АЗС інформацію про потужності аграрних підприємств області.

«Цьогорічна посівна кампанія – найважча за усю історію незалежності України. Але вона має розпочатися вчасно», – зазначив Максим Козицький.

У коментарі Тvoemisto.tv керівник компанії «Апогей Агро» Олег Фурманський розповів, що 70 працівників компанії обробляють понад п’ять тисяч гектарів землі на Львівщині. Компанія спеціалізується на вирощуванні зернових культур (окрім рису), бобових культур і насіння олійних культур. Цьогорічна посівна – велика несподіванка, проте певен, що його аграрії справляться, оскільки треба нагодувати всю Україну. 

Додамо, що Міністерство аграрної політики та продовольства дозволило використовувати у період воєнного стану сільськогосподарську техніку без реєстрації. Також уряд дозволив в обіг бензин та дизельне паливо екологічних класів Євро 3, Євро 4 і спростив проходження митних процедур для постачання нафтопродуктів. Також Верховна Рада ухвалила закон про скасування акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20% до 7%, що має стабілізувати ціни. Крім того, уряд спростив умови перевезення пестицидів та агрохімікатів автомобільним транспортом.

Читайте також: Росія не може взяти Київ, тому зосередиться на повному «звільненні» Донбасу, – Reuters 

Попри російсько-українську війну триває підготовка до весняної посівної. Галичина сьогодні стала не тільки прихистком для тимчасово переміщених осіб із центру та сходу України, а й ядром посівного процесу. Tvoemisto.tv поговорило з парламентаріями та аграріями, щоби дізнатися, як відбуватиметься посівна компанія 2022 року під час війни. 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!