Air Ocean Airlines запускає рейси зі Львова до Запоріжжя

1210 0
Водночас виконання рейсів Львів – Дніпро – Львів, запланованих з 10 грудня цього року, наразі перебуває під питанням.
Фото: компанія "Антонов"

Фото: компанія "Антонов"

Україський авіаперевізник Air Ocean Airlines запускає рейси зі Львова до Запоріжжя. Їх почнуть виконувати з 10 грудня. Інформації про періодичність рейсів та вартість квитків наразі не оприлюдинили. Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Ми своєчасно отримали всі необхідні дозволи та слоти на виконання регулярних рейсів за маршрутом Львів – Запоріжжя – Львів з 10 грудня 2021 року», – йдеться в повідомленні пресслужби авіаперевізинка.

Водночас виконання рейсів Львів – Дніпро – Львів, запланованих авіакомпанією з 10 грудня 2021 року, наразі перебуває під питанням. Через це для мешканців Дніпра коштом авіакомпанії в аеропорт Запоріжжя організували транфер.

Читайте також: Париж, Мадрид, Афіни. Wizz Аir відкриває дев'ять нових рейсів зі Львова

Нагадаємо, що 9 листопада отримали від ТОВ «Міжнародний аеропорт Дніпропетровськ» офіційну згоду на виконання регулярних рейсів двічі на тиждень, починаючи з 10 грудня цього року та підтверджені слоти, і вже наступного дня авіакомпанія відкрила продаж квитків за цим напрямком.

«18 листопада 2021 року ми отримали офіційну відмову ТОВ «Міжнародний аеропорт Дніпропетровськ» в виконанні запланованих рейсів «у зв'язку з технічними обмеженнями щодо експлуатації аеродрому «Дніпро» через будівництво нового пасажирського терміналу і злітно-посадкової смуги» та ануляцію слотів. Того ж дня ми звернулись до керівництва аеропорту щодо роз'яснень відмови, однак на цей час не отримали жодної відповіді», – додають у компанії.

Додамо, що згідно з розкладом інших авіакомпаній, рейси, заплановані з аеропорту Дніпро, починаючи з 10 грудня 2021 року, не є скасованими. В авіакомпанії сподіваються, що у аеропорту Дніпра невдовзі дадуть згоду.

Читайте також: Зі Львова в Ізраїль. МАУ перезапустила літні регулярні маршрути

Для довідки

Air Ocean Airlines – українська авіакомпанія, заснована 16 вересня 2020 року. Вона отримала ліцензію на перевезення пасажирів повітряним транспортом 27 жовтня 2021 року. Основним видом діяльності авіакомпанії є виконання регулярних та чартерних перевезень на літаках українського виробництва АН-148 та АН-158 (підтримуючи ініціативу Президента України Володимира Зеленського, авіакомпанія стала першим перевізником, що літатиме на літаках вітчизняного виробництва).

Наразі флот авіакомпанії складається із двох літаків Ан-148-100E, які раніше літали у флоті російської авіакомпанії АНГАРА (залишки лівреї якої залишились на літаках до цих пір). До кінця 2021 року має бути поставлений ще один літак, а у 2022 році – ще три літаки. Загалом компанія планує експлуатувати до 10 літаків такого типу. Повний цикл обслуговування літаків Ан-148 буде виконуватись в межах України. 

За даними YouControl, засновником авіакомпанії Air Ocean Airlines є Роман Трохимчук. Йому також належить підприємство «РТС Плюс», що займається виробництвом вантажного транспорту та конструкцій для нього. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!