Албанія та Болгарія. МОЗ оновило список країн «червоної» та «зеленої» зон

6161 0
До «зеленої зони» знову потрапили Єгипет, Чехія, Греція, Польща, Хорватія та інші.
Фото: tripway.com

Фото: tripway.com

МОЗ оновило перелік країн «червоної» та «зеленої» зон. Про це повідомили у Мінздоров’я.

Читайте також: Із 1 серпня запрацює карантин із новими умовами. Що зміниться для Львова

Після повернення з «червоної» країни пройти обсервацію чи здати ПЛР-тест. До слова, зробити це платно можна у львівському аеропорту.

За даними міністерства охорони здоров’я, до списку країн «червоної зони» потрапити понад 60 країн, враховуючи Україну. До списку «червоної зони» потрапила Албанія, Болгарія, Молдова, Білорусь, Румунія, Росія, США, Ізраїль, Вірменія. 

Натомість до «зеленої зони» знову потрапили Єгипет, Чехія, Греція, Польща, Хорватія, Італія, Кіпр, Туреччина, Словаччина та Німеччина. Із повним актуальним списком країн обох зон можна ознайомитись за посиланням.

Додамо, що країною «червоної зони» вважають держави, де наявна одна з ознак:

  • кількість нових випадків реєстрації хвороби Covid-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів перевищує кількість таких випадків в Україні;
  • приріст нових випадків реєстрації хвороби Covid-19 у державі за останні 14 днів порівняно з попередніми 14 днями становить більш як 30 відсотків.

Після повернення з країн «зеленої зони» обсервація і самоізоляція не потрібні. З умовами в'їзду до різних країн можна ознайомитися на інтерактивній мапі МЗС. Наразі для українців відкрили кордони 35 країн.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Нагадаємо, що раніше, Кабінет міністрів дозволив відкрити з 15 червня пункти пропуску в міжнародних аеропортах України та в’їзд іноземців.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!